Wpis z mikrobloga

Witam orientuje sie ktos z was co sie stalo, ze nigdzie nie mozna juz dostac pistoletu hukowego Phantom 5.6 mm? Kiedys chcialem kupic, to kiedys nadeszlo w sumie teraz a nigdzie nie mozna tego dostac, ewentualnie jakies fajne i rowniez legalne pistolety hukowe jak najbardziej przypominajace prawdzie, ktos cos?
#militaria #bron #bronpalna #bronbiala
  • 13
@CyCu1337: pewnie ktoś w CLK zrobił ekspertyzę, że jest to bron hukowa kalibru większego niż 6mm, bo przecież kaliber w przypadku broni hukowej to średnica komory nabojowej w opinii CLK.
Trzymaj się z dala od tego typu wynalazków, bo kolter co parę lat lubi wprowadzać na nasz rynek produkty, które często w opinii policji i CLK są uznawane za broń palna, wymagająca pozwolenia, a wtedy zaczyna się pogoń z wynikami i
@CyCu1337: tylko stalker ma rzeczywiście kaliber do 6mm, a wszystkie inne wynalazki to loteria.
Jak myślisz, że ktokolwiek wystraszy się na widok broni, albo huku slepaka 6mm, to się grubo przejedziesz w tej sytuacji xd
@inshallah: kurde no nie slyszalem o tych kalibrach, szkoda bo najbardziej z tych wszystkich badziew przypominal realna bron, a co do strachu przed tym no ja bym sie zawachal jakby mi ktos strzelil w powietrze pistolem z ktorego wypada luska ;d
a co do strachu przed tym no ja bym sie zawachal jakby mi ktos strzelil w powietrze pistolem z ktorego wypada luska ;d

@CyCu1337: zapomniałeś tylko o tym, że głośność ślepaka 5.6 mm, może zagłuszyć przejeżdżający samochód, albo szczekający pies xd
Gaz pieprzowy za 100 zł jest nieporównywalnie skuteczniejszym narzędziem obronnym, niż pierdząca zabawka za 800-1000 zł.
A jeśli chcesz mieć bron i interesujesz się strzelectwem, to dołóż trochę i kup
a co ma jego strach przed strzeleniem sobie w głowę, do legalności posiadania bez pozwolenia broni alarmowej w kalibrze do 6 mm, zgodnie z ustawą?

@inshallah: To, że zgodnie z ustawą w broni alarmowej "wystrzelona z lufy lub elementu ją zastępującego substancja razi cel na odległość nie większą niż 1 metr" niezależnie od kalibru.