Wpis z mikrobloga

Jeśli gracie zarówno na #nintendoswitch jak i na #pcmasterrace to polecam bardzo gorąco pada 8BitDo Ultimate Controller.
Używam pada od zaledwie 2 dni ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Jest rewelacyjnie wykonany, prosty w obsłudze (przełączanie między NS a PC w locie), bardzo wygodny, ma dodatkowe łopatki z tyłu, gałki z czujnikiem HALLA, w pełni programowalne przyciski w oprogramowaniu na PC (także siła wibracji i inne opcje) a to wszystko i wiele więcej w cenie około 250-280 zł.

W zestawie jest zajebista stacja ładująca pełniąca funkcję odbiornika po podłączeniu jej do PC po kablu (w zestawie jest też dongielek USB pełniący tę funkcję jako alternatywa).

Polecam sprawdzić!
Pobierz
źródło: 08-l
  • 11
Ewentualnie polecam tańszego (może nie w większych sklepach, ale jak się przeszuka allegro) 8BitDo Pro 2. Z opisu funkcji w zasadzie to samo (nie wiem jak z tymi gałkami halla). Daje radę nawet sparować bezprzewodowo z ps3 z przełącznikiem ustawionym na Mac-a.
https://www.8bitdo.com/pro2/
Ale jak bym teraz kupował to brałbym tego wyżej, bo wygląda na wygodniejszego. Brakuje mi trochę też x-boxowego ułożenia gałek.
Pobierz
źródło: 8bit
@Michalski06 używam od jesieni, zero problemów na switchu chociaż przez pierwsze kilka dni musiałem przyzwyczaić się do odrobinę innego rozstawu przycisków niż w padzie od PS4. Do PC też podpinałem testowo i wszystko ok, wykrywa wtedy jako pada od xboxa.
@Michalski06 zaletą tego niżej jest to, że nie potrzebuje donglów, działa po bluetooth i dodatkowo działa pod androidem..
fajną opcją jest też to, że ma wymienny akumulator - skończy się, wyjmujesz i wkładasz 2x AA... i dalej lecisz.
@luz3r: a masz porównanie z Pro Controllerem Nintendo?

@piotrveyner: ja mam i osobiście wolę 8bitdo pro 2, szczególnie ze względu na krzyżak.Ten ultimate nie miałem ale ludzie mówią, że wygodniejszy od pro 2

Co do halla to jest wyczuwalna różnica (mam halla w joyconach) ale nie jest to jakiś ame changer.
@Emill Racja, umknęło mi. Choć ja zazwyczaj jak kończy się bateria to wpinam po prostu pod ładowarkę i gram. Jak co drugie granie wsadzi się pada z pierwszego wpisu do docka to nie powinno być problemu. Ewentualnie bardziej problematyczna wymiana i znalezienie zamiennika akumulatora w przyszłości. Ciekawi mnie też czy idzie ładować kablem.
@piotrveyner: Nie miałem nigdy Pro on Nintendo - miałem zamiar kupić ale stwierdziłem, że skoro za podobne pieniądze mam pada również do PC więc wziąłem tego. Jedynie brakuje mi w tym 8Bit NFC - mam tam jakieś amiibo i niestety żeby używać to muszę brać joycona... Ale jak dla mnie jest to póki co jedyny i mało znaczący minus.
@luz3r: największą zauważalną różnicą jest to, że w kontrolerze Nintendo spusty działają inaczej: praktycznie jak zwykłe przyciski bo ich gry są pod to projektowane a żeby 8bitdo tak działał trzeba sobie sobie strefę graniczną przesunąć.
Kurde, dopiero teraz ogarnąłem, że dongiel można zostawić w stacji dokującej...