Wpis z mikrobloga

#dziejekhorinis
Dzieje Khorinis - co się zmieniło w stronie FAQ?

Zatem:
- brak możliwości manualnej instalacji modyfikacji, gracze z starszą wersją pudełkową mają jedynie możliwość instalacji poprzez dedykowany instalator, o którym było wiadomo wcześniej. Wzmianka o manualnej instalacji została usunięta.
- dubbing uzupełnią aktorzy znani z innych gier komputerowych, wcześniej było wiadomo tylko o aktorach wyłącznie z Gothic I oraz Gothic II Noc Kruka
- modyfikacja zostanie od razu wypuszczona (o ile zostanie) w języku polskim oraz angielskim, oraz z napisami niemieckimi i rosyjskimi, wcześniej wersja angielska miała powstać kilka miesięcy po polskiej premierze, a na jej podstawie pozostałe tłumaczenia napisów (czyżby wprowadzenie kolejnej wymówki aby przedłużyć czas oczekiwania? a może wszystko zostało już zrobione?)
- zostanie wprowadzone kilka zmian w walce, jednak nie oczekujcie fajerwerków. Dotychczas walka miała zostać taka sama jak w oryginale.
- usunięto wpływ alkoholu na główną postać, miała być wprowadzona do tego dedykowana animacja
- usunięto muzyczne easter eggi
- usunięto Łowców Demonów (którzy de facto mieli się pojawić jako ciekawostka)
- zmieniono strukturę rozdziałów, wcześniej akty miały funkcjonować na innej zasadzie niż w oryginalnej grze, natomiast pozostała informacja tylko o tym, że będzie 6 rozdziałów
- usunięcie z Vaduz budynku na wzór Czerwonej Latarni
- usunięcie wzmianki o poprawie systemu zręczności
- usunięcie lochów nieumarłych
- usunięcie "trudnych wyborów moralnych" (cokolwiek to miało znaczyć)
- usunięcie "trialogów" - rozmów, w których pojawiają się więcej niż dwie osoby
- usunięcie easter eggów niezwiązanych z serią Gothic

Źródło: https://github.com/dzieje-khorinis/dziejekhorinis.org/commits/master
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nedziak: Analizuję dalej:

1. brak możliwości manualnej instalacji modyfikacji, gracze z starszą wersją pudełkową mają jedynie możliwość instalacji poprzez dedykowany instalator, o którym było wiadomo wcześniej. Wzmianka o manualnej instalacji została usunięta.

Potrzymaj mi słuchawki. ( ͡
  • Odpowiedz
Commity robione mocno zrywami to normalka przy tego typu projektach?

@Scross93: Zrozumiałem w końcu, o co pytasz. To tylko strona internetowa, kluczowy jest sam mod. Nie robią interfejsu sklepu internetowego.
  • Odpowiedz
@DamianO1995: racja. Po prostu zastanawia mnie jakiś tam publiczny change log, w którym nic się nie robi. Ja jestem przyzwyczajony do innych rzeczy ale no nie modding gothica xD
  • Odpowiedz