Aktywne Wpisy

memforis +30
-4k$ w parę godzin. Nie chcę opowiedzieć nigdy wnukom, że przez Trumpa straciłem kiedyś większość swoich oszczędności na #ethereum. Niestety teraz tylko HODL do nie wiadomo kiedy... A jeszcze parę dni temu chciałem wyjść z kasą z Binance i wejść sobie w spokojną lokatę w banku... Czemu mnie to g---o zawsze pochłania. Wrócę z wpisem jak się potoczyły sprawy za jakieś 1-3 miesiące. Nie tykaj NIGDY krypto, bo Cię
źródło: image
Pobierz
Moseva +412
Co najmniej 1 plus i każdy kto to czyta będzie miał super dzień

Utworzyłem grupę "domek", do której dodałem konto użytkownika jakiego ja używam i użytkownika "qbittorrent". Grupa ma pełen dostęp do katalogu /media/2TB i problem polega na tym, że jak pobieram z qbita plik zapisując go do /media/2TB to dostęp do niego mam także z poziomu mojego usera, ale już gdy zapiszę ten plik w katalogu /media/2TB/Movies to dostęp ma tylko user qbittorrent. Pomożecie mi?
#linux #komputery #informatyka
źródło: permisje
PobierzPrzez webmin tak zmodyfikowałem katalog /media/2TB. Nie wiem czemu z polecenia to mi nie poszło.
źródło: Zrzut ekranu 2023-05-12 233308
PobierzCzy ja wiem, bardziej kwestia RAM niż procesora. Choć ja bez problemu trzymałem na dockerze rzeczy jak Plex, torrent i parę innych przy Celeronie i 4GB RAM.