Aktywne Wpisy

Salido +246
Minął 4. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w którym zginęło 5 osób.
17 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
17 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w którym zginęło 5 osób.
17 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
17 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-28
Pobierz
LukaszTV +150
źródło: temp_file8118652105316144348
Pobierz

Siema mirki i mirabelki. Piszę z zapytankiem w kwestii mojego problemu.
Pod koniec zeszłego roku wylicytowałem obraz, niestety na allegro lokalnie. Sprzedawca po zakończonej licytacji odezwał się żeby nie wpłacać kasy bo dziecko uszkodziło obraz. W pierwszym momencie uwierzyłem, kasy nie przelałem ale poprosiłem o foto uszkodzenia. Fakt, była tam przyklejona jakaś chusteczka czy coś podobnego. Napisałem że nadal jestem zainteresowany jeśli sprzedający poprawi ew. uszkodzenie (fakt, wylicytowałem go tanio).
Po ok. 2 tygodniach okazało się że ten sam obraz wisi na OLX, za 3-krotność wylicytowanej przeze mnie sumy. Wkurzyłem się, napisałem o co kaman. Babeczka odp. że to stare ogłoszenie. W międzyczasie okres na opłacenie Allegro lokalnie wygasł i nie miałem już opcji żeby reklamować aukcję, sprzedawca krótko mówiąc się wywinął. Ewidentnie dałem zrobić się w ciula. Konto na OLX wyłączył, na allegro lokalnie usunął wszystkie aukcje. Telefonu nie odbiera.
I teraz tak - co jakiś czas sprawdzam neta w poszukiwaniu obrazu, robię to na różne sposoby. I bingo - znalazłem ogłoszenia na pewnym portalu dla artystów.
Co do samego sprzedawcy - mam Imię i nazwisko, miasto i dzielnicę w której mieszka. Mam numer telefonu, nawet foto.
ALE PYTANIE - jak dojść krętaczkę, żeby tym razem jej nie spłoszyć a dać nauczkę za nieuczciwe praktyki? Nie cierpię krętactwa. Gdyby napisała że wylicytowana kwota jest za niska to mógłbym się potargować, nawet to zaproponowałem. NA poparcie swojej historii mam screeny z konwersacji i aukcji.