⚡⚡ A oto wspólne oświadczenie palestyńskich frakcji ruchu oporu sprzed 15 minut:
"Z pomocą i mocą Boga Wszechmogącego, wspólna sala palestyńskich frakcji ruchu oporu ogłasza realizację operacji „Zemsta Wolnych”, która polegała na skierowaniu wielkiego uderzenia rakietowego setkami pocisków na tereny, osady i cele wroga, poczynając od tzw. „koperty Gazy”, a nawet Tel Awiwu, w odpowiedzi na zamach. Przywódcy brygad mudżahedinów Al-Quds: Dżihad Al-Ghannam, Khalil Al-Bahtini i Tariq Ezz Al-Din, dokonując barbarzyńskich i zdradzieckich bombardowań domów cywilnych, przyczynili się do śmierci wielu niewinnych cywilów, którzy bezpiecznie przebywali w swoich domach.
Wspólna sala palestyńskich frakcji ruchu oporu, ogłaszając tę bohaterską operację, która zbiega się z rocznicą nieśmiertelnej bitwy „Saif al-Quds”, potwierdza następujące kwestie:
Po pierwsze: Atakowanie domów cywilnych, napaść na nasz lud i zabijanie naszych ludzi i bohaterów stanowi czerwoną linię, która zostanie konsekwentnie potępiona, a wróg drogo za to zapłaci, jeśli Bóg pozwoli.
Po drugie: Ruch oporu jest gotowy na wszystkie możliwości, a jeśli okupacja będzie kontynuować swoją agresję i arogancję, czekają ją mroczne dni.
Po trzecie: Opór na wszystkich frontach ojczyzny pozostanie jednością, mieczem i tarczą dla naszego ludu, naszej ziemi i naszych świętości.
Bóg jest wielki, a zwycięstwo należy do ruchu oporu."
Aktualizacja oświadczenie IDF sprzed 5 minut:
"IDF zaatakowała posterunki wojskowe należące do organizacji terrorystycznej Islamski Dżihad w Strefie Gazy.
Niedawno helikoptery dokonały ataku na posterunek wojskowy, który jest pod kontrolą organizacji terrorystycznej Islamski Dżihad, znajdujący się w północnej części Strefy Gazy.
Jednocześnie myśliwce skierowały swoje działania na posterunek wojskowy, który również należy do organizacji terrorystycznej Islamski Dżihad, znajdujący się w południowej części Strefy Gazy."
#izrael #palestyna #wojna