Aktywne Wpisy
Nutellowa +70
Wypłata po corocznym salary review wpadła, więc #chwalesie że jeszcze chwila i osiągnę 10k netto, nie robiąc nikomu loda w pracy, bo mam szefową zamiast szefa XD A szkoda, bo bym dobiła tej okrągłej sumki ( ͡° ͜ʖ ͡°) #piekloperfekcjonistow
#korposwiat #pracbaza #rozowepaski
#korposwiat #pracbaza #rozowepaski
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Egzamin był z tworzenia stron internetowych. Dużo osób się wysypywało na prostym zadaniu typu, żeby ramka wokoło tabelki była kropkowana. Po prostu ktoś zapomniał jak to się robi, w sensie on to robił wcześniej w domu i na zajęciach, ale zapomniał co ma w ten notepad++ wpisać.
Komp był bez dostępu do internetu.
Jeden typ zaczął otwierać jakieś pliki HTML w systemie co były, od jakichś dokumentacji windowsowych programów to go #!$%@? xD
Jak mawiał dyrektor: "prawdziwy informatyk ma mieć komendy w małym paluszku" i walił teksty, że jakby miał firmę i jego webmaster by szukał w internecie jak się coś robi to, by zwolnił gamonia.
Wgl na sprawdzianach z aplikacji internetowych kazali pisać program na kartce papieru xD
To że w pracy normalnie można używać dokumentacji, niektórzy obczajają jakieś tutoriale na YT mnie najbardziej rozwala. W szkole nie można xD
I jak taka szkoła ma przygotować do życia i pracy co? Jak tam się tworzy sztuczne środowisko, w którym specialnie się utrudnia sprawy, bez sensu, no chyba że chodzi o to by pognębić uczniów
Wspomnianego egzaminu również nie zaliczyłem. Informatyka została mi obrzydzona. Dopiero teraz siadam do tego na przyjemnie i nagle wszystko wchodzi do głowy.
#szkola #praca #pracbaza #programowanie #informatyka #informatyka #programista15k
Innym razem na teorii było pytanie i się zastanawiam, a belfer podchodzi i "A zaznacz" xD
Cyrk.
@wez_idz_sobie: Obecne szkolnictwo, to w zasadzie bez większych modyfikacji pruski system szkół powszechnych, który był całkiem dobrym systemem, który świetnie sobie radził z postawionym przed nim zadaniem jakim była likwidacja analfabetyzmu.
Natomiast ekstrapolowanie tego na cele szkolnictwa we współczesnym świecie to jedna wielka pomyłka i kończy się dokładnie tym co opisujesz.
I prawdą jest to co mówił dyrektor - dobry