Aktywne Wpisy

mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema wszystkim. Kolejny długoletni związek mi się zakończył, były partner rozmyślił się w kwestii posiadania dzieci, stabilizacji, budowania stałej relacji. Ja mam 32 lata i obiektywnie kobieta 7-8/10, mieszkam sama, mam stałą pracę na spoko stanowisku. I teraz pytanie gdzie szukać partnera, który tak jak ja pragnie założenia rodziny i stabilizacji w życiu?
Moja kumpela stwierdziła ostatnio że Tinder to już sam ściek i szukanie mięsa do ruchania, czy
Siema wszystkim. Kolejny długoletni związek mi się zakończył, były partner rozmyślił się w kwestii posiadania dzieci, stabilizacji, budowania stałej relacji. Ja mam 32 lata i obiektywnie kobieta 7-8/10, mieszkam sama, mam stałą pracę na spoko stanowisku. I teraz pytanie gdzie szukać partnera, który tak jak ja pragnie założenia rodziny i stabilizacji w życiu?
Moja kumpela stwierdziła ostatnio że Tinder to już sam ściek i szukanie mięsa do ruchania, czy

gracilis +146
Wykop usunął mój wpis w którym napisalem że nie ma czegoś takiego jak lobby lekarskie które ogranicza liczbe miejsc bo sam dostałem się po roku nauki na top uniwersytet medyczny w kraju.
Nie wiem co było powodem ale chyba kogos zabolało że był zwyczajnie za glupi i w przeszłości się nie dostał a wpis zaburzył jego światopogląd.
#moderacja #wpis #wykop #medycyna #lekarski #lekarz #studia
Nie wiem co było powodem ale chyba kogos zabolało że był zwyczajnie za glupi i w przeszłości się nie dostał a wpis zaburzył jego światopogląd.
#moderacja #wpis #wykop #medycyna #lekarski #lekarz #studia
Boiler do mieszkania dla dwóch osób, ciepła woda powinna być dostępna w nieregularnych godzinach bo myjemy się różnie, czasem rano, czasem popołudniu albo wieczorem. Tak więc powinna być opcja programowania ale i podgrzania wody na życzenie. Zależy nam na dużej energooszczędności.
Budżet nie jest zdefiniowany, ale nie szukam najdroższych opcji.
#boiler #remont #remontujzwykopem #mieszkanie
@Wiskoler_double: zwłaszcza jeśli będzie to jeden boiler na całą instalację i każdorazowe odkręcenie kranu żeby umyć ręce będzie się wiązało z czekaniem, aż woda napłynie.
@GARN: zapomnij, jednofazowe można sobie zainstalować przy umywalce, do prysznica już są potrzebne ciężkie kilowaty i instalacja, która to udźwignie. Centralny ogrzewacz przepływowy na cały dom
Mieszkanie złożone z kuchni i łazienki przylegające do siebie ścianą jest możliwe do ogrzania. Dom piętrowy lub kuchnia w innej części mieszkania jednopoziomowego już będzie trudniej.
Też nie słyszałem o przepływowych podgrzewaczach z recyrkulacją. W nich takie rozwiązanie nie jest potrzebne. Tam ilość wody utrzymywana na odpowiednim poziomie temperatury jest niewielka. (jeśli ja dobrze rozumiem "recyrkulację")
@Wiskoler_double: zgadza się. Ogrzewacz przepływowy jest zainstalowany w maleńkim domku letniskowym moich rodziców (ma 18kW i do prysznica wystarcza tak na styk), od ogrzewacza do najdalszego kranu jest może z 10m cienkiej rury i może jeszcze nie jest to problem, ale już się to czuje: odkręcasz kran, widzisz po z nagła przygasającym świetle, że ogrzewacz ruszył, jednak ciepła woda zaczyna lecieć po kilku sekundach.
@Nethiu mamy obecnie 100 litrów i podgrzewamy do temp. 40 stopni. Tylko no niestety - jest stary i trzeba wymienić.
@tomszczyk oczywiście energooszczędność w kategorii boilerów ????
@mala_rybka: No to pozostaje wybrać jeden z trzech:
https://www.ceneo.pl/Pojemnosciowe_podgrzewacze_wody/p:Galmet,Kospel/Pojemnosc:~3;szukaj-bojler+elektryczny.htm
@Jarek_P: @mala_rybka Przy bojlerze bez pompy obiegowej będzie też trzeba czekać na wodę w dalszych częściach instalacji. U mnie nawet z pompą obiegową na pilota muszę poczekać dwie