Wpis z mikrobloga

#wroniecka9
Kradzione z grupy z Fb
Crossover Wronieckiej i Better Call Saul
-JESTEŚMY SYNAMI KSIĘDZA BOSKO. MAMY O SIEBIE WZAJEMNIE DBAĆ. DLACZEGO DZIAŁASZ PRZECIWKO MNIE, JACEK?!
-Nie jesteś prawdziwym kapłanem Tradycji…
-Nie jestem co?!
-NIE JESTEŚ PRAWDZIWYM KAPŁANEM TRADYCJI! Warsztaty Liturgiczne Ars Celebrandi?! Kurs tygodniowy Mszy Trydenckiej, na litość Boską?! Co za żart! Sam zasuwałem na to, gdzie jestem! A ty szedłeś na skróty i myślisz, że możesz być mi równy?! Robisz to co robisz, bo jesteś śmieszny i sprawiasz ludziom radość. POŚWIĘCIŁEM SWOJE ŻYCIE NA TO! Nie możesz po prostu wślizgnąć się jakby to była gigakoncelebra i dostać oklaski za to!
-Myślałem, że byłeś ze mnie dumny…
-BYŁEM! Kiedy zacząłeś walkę z Pizoniem i Szymczakiem byłem z Ciebie bardzo dumny
-Czyli o to chodzi. Trzymać Michasia do walki z inspektoratem, bo nie jest wart święceń sub conditione
-Znam Ciebie. Wiem kim byłeś, kim jesteś cały czas. Ludzie się nie zmieniają. Jesteś Trep Woźnicki. A Trepa Woźnickiego przed drzwiami Wronieckiej mogę kontrolować, a Trep Woźnicki ze święceniami sub conditione jest jak małpa z karabinem maszynowym. TRADYCJA JEST ŚWIĘTA. Jeśli nadużywasz jej, ludziom dzieje się krzywda. To nie jest zabawa. Musisz wiedzieć, gdzieś głęboko w środku, że mam rację.

https://youtu.be/ImJ9i0TC_Jg
Iatros97 - #wroniecka9 
Kradzione z grupy z Fb 
Crossover Wronieckiej i Better Call S...

źródło: IMG_1432

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach