Aktywne Wpisy
Vaclav +16
Trzymajcie mnie bo skisnę xD
Mało jest większych kretynów w sejmie.
Lewica for the Win!! :D
#lewackalogika #jachira #bekazlewactwa
Mało jest większych kretynów w sejmie.
Lewica for the Win!! :D
#lewackalogika #jachira #bekazlewactwa
cordianss +1
Gdyby zapytać chrześcijanina skąd wie, że jest Niebo, powiedziałby, że wie to z Biblii i wierzy, że natchnął ją sam Bóg. A swoją wiarę opiera na rozumie i osobistych doświadczeniach Boga. Jego religia odpowiada też na wszystkie pytania egzystencjalne, skąd wzięło się coś i po co on jest.
Prawdopodobnie podobnie odpowiedziałby żyd i muzułmanin. Dla mnie te wierzenia są logiczne i rozumiem dlaczego większość ludzi na świecie za nimi podąża.
Ostatnio dotarło do mnie, że na świecie mamy jeszcze 1,5 mld wyznawców buddyzmu i hinduizmu. Z perspektywy osoby wychowanej w kulturze europejskiej buddyzm i hinduizm to religie, które postrzegam podobnie do wierzeń starożytnych Greków i Rzymian, czyli coś całkowicie absurdalnego i wymyślonego.
No bo na czym buddysta opiera swoją wiarę? Na podstawie mojej ograniczonej wiedzy rozumiem to tak, że jakiś koleś 2,5 tys. lat temu zaczął medytować, doznał oświecenia i napisał, że są bogowie, karma, reinkarnacja itd. Tylko skąd wiadomo, że to nie był jakiś wariat i skąd on to wiedział? Czy jakiemuś dalajlamie udało się przewidzieć swoją śmierć? Jak buddyzm/hinduizm odpowiada na pytania egzystencjalne, takie jak:
- Skąd jest materia i kto to wszystko stworzył
Prawdopodobnie podobnie odpowiedziałby żyd i muzułmanin. Dla mnie te wierzenia są logiczne i rozumiem dlaczego większość ludzi na świecie za nimi podąża.
Ostatnio dotarło do mnie, że na świecie mamy jeszcze 1,5 mld wyznawców buddyzmu i hinduizmu. Z perspektywy osoby wychowanej w kulturze europejskiej buddyzm i hinduizm to religie, które postrzegam podobnie do wierzeń starożytnych Greków i Rzymian, czyli coś całkowicie absurdalnego i wymyślonego.
No bo na czym buddysta opiera swoją wiarę? Na podstawie mojej ograniczonej wiedzy rozumiem to tak, że jakiś koleś 2,5 tys. lat temu zaczął medytować, doznał oświecenia i napisał, że są bogowie, karma, reinkarnacja itd. Tylko skąd wiadomo, że to nie był jakiś wariat i skąd on to wiedział? Czy jakiemuś dalajlamie udało się przewidzieć swoją śmierć? Jak buddyzm/hinduizm odpowiada na pytania egzystencjalne, takie jak:
- Skąd jest materia i kto to wszystko stworzył
Fajnie, że się dobrze bawicie niszcząc komuś życie. Smutne to jak was bawi lincz. A skończyć się może dla niej albo dla kogoś bliskiego w tragiczny sposób.
Byłam świadkiem jak plebs z pracbaza zaszczuł #niebieskipasek tylko dlatego, że koleś wrzucił swoje zdjęcie z niezamazaną twarzą i pytongiem na #roksa z ofertą dla kobiet. Śmiechom i głupim tekstom w pracbaza nie było końca.
Skończyło się #alkoholizmem głównego bohatera. Utratą pracy. Famą na całą to gówniane miasteczko. Gościu stoczył się na samo dno tylko dlatego, że chciał poruchać. Za bystry może nie był, ale za to był uczciwy przynajmniej względem kobiet które chciał posuwać.
Założę się, że większość tych których tak bawi aferaanalna by mu współczuło i pisało, że przecież to dobry op był.
Zanim zaczniecie na kogoś szczuć, może najpierw pomyślcie jakie to może mieć konsekwencje dla tej osoby i jej rodziny.
Czy byłoby wam miło, jakbyście to wy byli na ich miejscu?
Nie zapraszam do dyskusji bo z jełopami się nie dyskutuje.
#afera #aferaanalna #gownowpis #gownoburza
Komentarz usunięty przez moderatora
Dysk dla ciebie wypadl?
Ten chłopak nikomu krzywdy nie zrobił, zlinczowali go za nieszablonowe zachowanie.
Ona zdradziła męża, zniszczyła rodzinę, przyniosła wstyd dzieciom i wszystkim jej bliskim, zachowała się jak ostatnia świnia.
Dobrze się stało, że temat wyszedł w formie afery, bo jeszcze więcej ludzi by mogło niesprawiedliwie przez nią cierpieć.
( @krytyk1205 Z calym szacunkiem dla Twej rodzicielki szanownej, to figura retoryczna byla)
@Niedobry:
Udzielasz się na tagach z patostreamerami i prawisz innym morały? xDDDDDDDDDDDDD
Na jednym tagu, "podrozniczym" a i to tylko dlatego zeby pietnowac #!$%@? ktore oszukuja starszych ludzi na zbiorki.
I namawiaja na piramidy finansowe. Oraz zamieszane sa w seks z nieletnimi w krajach trzeciego swiata.
Czemu ich bronisz?
@krytyk1205: #!$%@?, to NIE siedź, ja pierdzielę... problem solved, bordowy narzekaczu.
@krytyk1205: czemu wymyślasz sobie rzeczy, które nie miały miejsca? Z częścią wypowiedzi, że siedzi tu jełoperia się zgodzę, ale nie manipuluj rużowiaku xD