Aktywne Wpisy

Kolikol +325

wykop +28
Dzień dobry, Wykop (ツ)
W ostatnim tygodniu do sklepu trafiły dwie aktualizacje wykopowych aplikacji. A w nich:
1. Android, wersja 5.0.24
- wdrożyliśmy poprawki dotyczące pokazywania klawiatury razem z edytorem;
- dodaliśmy aplikację Wykop przy udostępnianiu zdjęć z galerii do Mikrobloga;
- przy przypominaniu hasła stworzyliśmy nowy widok oraz wdrożyliśmy kilka poprawek, które powinny Wam ułatwić korzystanie z tego formularza.
Aplikację androidową możecie pobrać na stronie:
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.wykop.droid&hl=pl&pli=1
2. iOS, wersja 5.0.11
-
W ostatnim tygodniu do sklepu trafiły dwie aktualizacje wykopowych aplikacji. A w nich:
1. Android, wersja 5.0.24
- wdrożyliśmy poprawki dotyczące pokazywania klawiatury razem z edytorem;
- dodaliśmy aplikację Wykop przy udostępnianiu zdjęć z galerii do Mikrobloga;
- przy przypominaniu hasła stworzyliśmy nowy widok oraz wdrożyliśmy kilka poprawek, które powinny Wam ułatwić korzystanie z tego formularza.
Aplikację androidową możecie pobrać na stronie:
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.wykop.droid&hl=pl&pli=1
2. iOS, wersja 5.0.11
-

Potem do mnie doszło, ze to chyba kwestia tego, ze jak dziecko ma roczek, na swoje kolejne urodziny czeka „CAŁE SWOJE ŻYCIE”. Jakby 100% czasu które przeżyło musi poczekać aż do kolejnych urodzin (tak wiem ze roczne dziecko nie rozkminia czasu, chodzi o ułatwienie pojmowania tego).
Natomiast ja, czekając na swoje urodziny, i przykładowo mając 30 lat, muszę odczekać 1/30 swojego życia.
Nie wiem czy tak jest ale taka rozkmine miałem. Pozdrawiam wszystkich czytających i życzę Wam miłego dnia!
#gownowpis #rozkminy
@thumthum:
@Chilli_Heatwave:
Może to, ile proporcjonalnie całego życia to rok ma tu znaczenie ale ja widzę też pewną część wspólna między byciem po trzydziestce i lockdownami.
Tak samo w obydwu przypadkach dzieje
Spójrz np. na ptaka który jest mały i #!$%@? skrzydełkami z mega prędkością - a może dla niego to jest normalny czas unoszenia i opadania skrzydeł? Albo pójdźmy jeszcze dalej - mucha. Czemu tak ciężko ją zabić? Ma "refleks" ale dla niej po prostu czas płynie inaczej. Gdy mucha chodzi, dla nas wygląda jakby mega szybko poruszała się np. po blacie. Dla niej
@Chilli_Heatwave: Myślę, że lockdown nie ma nic do tego, zwyczajny upływ czasu. Jesteś starszy o te 3 lata
Dla 5-latka, jeden rok to 20% jego życia.
Dla 50-latka, jeden rok to już zaledwie 2% jego życia.
Gdzie pracujesz? Co robisz w wolnym czasie? Poznajesz nowych ludzi co weekend? Podróżujesz? Uczysz się nowych rzeczy? Odkrywasz? Doświadczasz nowych uczyć, wrażeń?
Jeśli masz gowno prace i na większość pytań odpowiedz brzmi nie to tak, czas #!$%@? bo twoje zycie wyglada jak jeden gowniany, niekończący się dzień
Możesz to zmienić
Ale w większości przypadków po prostu monotonia, ludzie którzy maja ciekawe życie mogą odczuwać to całkiem inaczej.
A tak jak masz prace która średnio lubisz/wcale to w tej pracy myślisz tylko o weekendzie. I to jest jednak główna przyczyna tego ze ten czas nam umyka
https://www.rp.pl/zdrowie/art9190531-dlaczego-gdy-sie-starzejemy-czas-plynie-szybciej
Ten argument bardziej do mnie trafia niż ten z monotonią życia.