Wpis z mikrobloga

@Barte: do czasu nauki pisania tez nie wiedziałem ze mam wadę, myślałem, ze wszyscy w klasie widza z tablicy tylko z pierwszej ławki.
Mam -3 i nie rozpoznaje znajomych z 10m, wiec -5 na tym memie wcale nie jest przesadzone.
  • Odpowiedz
  • 465
@Barte: raczej jestes c------m rodzicem, znajomy za dzeiciaka mial tak samo. to ze narzekal ze slabo widzi to starym nie przeszkadzalo, w szkoel tez siedzial w 1 lawce wiec nei bylo zle. az do badania, gdzie wyszlo -3 xD.
i wielkie zdziwienie, jak to dzieciak nic nie mowil.
  • Odpowiedz
@Barte: Ja mam -3,5 i potwierdzam że osoba z odległości większej niż 2-3m tak wygląda. Ba, nie widzę praktycznie nic na ekranie komputera przed którym właśnie siedzę. Bez okularów przy takiej wadzie nie da się funkcjonować, więc jeśli córka ma -5 i się nie zorientowaliście to gratuluję wzorowego rodzicielstwa
  • Odpowiedz
@apee: No ja to z 5 -10 metrów przy takiej wadzie to przy posturze rozpoznaje, jak wiem że są w pobliżu. Tak to w życiu bym nie rozpoznał XD
  • Odpowiedz
moja córka mna po -5 na kazdym oku, zorinentowalismy sie po 9 latach, wiec watpie zeby obraz tak wygladał przy -3,5

@Barte: Mam na każdym po -2, jak zacząłem w od końca podstawówki mieć -0.75 to już mówiłem rodzicom, że coś jest nie tak, bo słabo widziałem tablicę/tv i tak dalej.
Bez okularów raczej się nie ruszam przy swoich -2, a za kółko na pewno nie wsiądę. Nie wyobrażam sobie
  • Odpowiedz
@srgs: mialam to samo z aparatem ortodontycznym xD
Mama mimo, ze rodzice mieli i mają pieniądze zawsze szukała oszczędności

Kilka razy napomykałam, że mam krzywe zęby, że przyjaciółka lekko zasugerowała, że trzeba się tym zająć.
Rozmowa kończyła się tak szybko jak
  • Odpowiedz
@taki_tam_ktos Na siłkę chyba można jeszcze wejść w okularach, tzn ja bym wszedł. Najgorzej jest na basenie. Mam właśnie -3,25 i na basenie jest dramat. Nawet godziny na zegarze nie dojrzę i muszę podejść blisko żeby wiedzieć ile zostało czasu.
  • Odpowiedz
  • 1
@zbuntowana_strzyga tydzien L4 na wyrwana osemke? Ja mialem dwa razy wyrywane osemki okolo poludnia a wieczorem juz ledwo pamietalem ze cos bylo robione (gdyby nie dziura w ktora mozna wkladac jezyk)
  • Odpowiedz
wiec watpie zeby obraz tak wygladał przy -3,5

@Barte: To teraz już wiesz jak bardzo miała przesrane.

Ja mialem dwa razy wyrywane osemki okolo poludnia a wieczorem juz ledwo pamietalem ze cos bylo robione

@Hasz5g: Gratulacje. A moja córka studiuje prawo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz