Aktywne Wpisy

wezsepigulke +111

Kick_Ass +74
#pokazmotor #motocykle #benelli
5k km za mną. Już polubiłem się z tym sprzętem. Na miasto jak znalazł.
5k km za mną. Już polubiłem się z tym sprzętem. Na miasto jak znalazł.

Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
P.S. Dzwoniłem do niego i powiedział, że ciotka podpisała z nim umowę, a jak chciałem aby mi wysłał zdjęcie, to się śmiał że nie ma czasu i się rozłączył. Powiem lepiej, ciotka nie ma żadnego związku z tym grobem. Nie opłaca go, to nie jest jej bliska rodzina itp.
Co najlepiej zrobić w tej sytuacji? Jestem przybity po pogrzebie i nie myślę trzeźwo ( ͡° ʖ̯ ͡°) Myślałem już o zarządzie cmentarza, ale pewnie umyją rączki.
#prawo #pytanie #pytaniedoeksperta #pogrzeb #smierc #biznes #januszebiznesu
Tylko problem jest teraz taki, że nie można pomnika zmontować przez 1-2 msc po pogrzebie, bo się zapadnie. Nie miałbym gdzie go trzymać bezpiecznie do tego czasu, a uważam, że typ powinien przywrócić pomnik do stanu pierwotnego
@robertx: wystarczyło i tak się robi :)
@Derasot: albo w lewo, albo w prawo. Jeszcze dojdzie do tego, że jak poleży u niego przez 1-3msc, to zapłacicie mu za przechowanie XD
Za żadne przechowanie nie zapłacimy, bo nie ma w cenniku tego i nikt mu nic nie zlecił :) niech pokaże papier.
W lewo albo w prawo... powinien przywrócić stan początkowy, a jak teraz
U mnie w mieście w ten sposób zakład pogrzebowy likwidował konkurencje.
Generalnie policja #!$%@? zrobi - słowo przeciwko słowu.
Bo to wiesz jak może wyglądać z punktu widzenia policjanta - baba dowiedziała się o kosztach po sprawie i się rozmyśliła.
A ustalane było na gębę.
IMO najlepiej jak spróbować pójść się dogadać. Żeby oddał tę płytę i zapłacić mu 300zł za fatygę.
Druga opcja - policja.
@powsinogaszszlaja: oczywiście że miała. Według prawa każdy członek rodziny ma prawo do dysponowania grobem, niezależnie od tego kto go opłaca. Tak stanowi prawo. Wszystkie konfliktowe sytuację w tej kwestii ( ktoś z rodziny chce zrobić coś z grobem na co reszta rodziny się nie zgadza) podlegają indywidualnemu rozstrzygnięciu przez sąd.
Nie mamy żadnej umowy, a on twierdzi, że jest coś spisanego. Nawet nazwiska naszego nie zna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Plp_: Zapoznaj się z regulacjami prawnymi, o czym kto może decydować i przestań chrzanić głupoty.
@powsinogaszszlaja:
@powsinogaszszlaja: jest coś takiego? Gdzie się takie prawa nabywa i jak