Wpis z mikrobloga

@tryb_graficzny: Ale wiesz że nie istnieje magiczne urządzenie all-in-one które pokryje ci zasięg w całym mieszkaniu? Istnieją normy co do mocy anten i nawet najmocniejsze urządzenie sieciowe ma swój limit. A w dzisiejszych czasach masz naprawdę sporo ciekawych opcji na łatwe rozbudowanie sieci WiFi. Np. masz zestawy mesh, a jeżeli nie jesteś w stanie pociągnąć kabla to masz adaptery PowerLine które wykorzystują kable zasilania w twoich ścianach do słania danych Ethernet.
@supra107 mam ethernet w każdym pomieszczeniu i tam są stacjonarki podpięte (trzy piętra, trzy stacjonarki).
myślałem o stosunkowo mocnym routerze na salon z kuchnią, na piętrze do sypialni mocny sygnał nie jest mi potrzebny bo dzieciak i tak do gniazdka się podłączy ze stacjonarką. teraz mam na każdym piętrze ekstendery do lte i mnie to wkurza bo każde piętro zawalone sprzętem.
do tej pory miałem 5mb LTE (xD), ale dzisiaj mi założyli
@tryb_graficzny: No to od razu mówię: nie ma magicznych urządzeń. Mamy normy, mamy ograniczenia, i każdy sprzęt ma odgórny limit zasięgu, a próba podbicia mocy wiąże się z potencjalnymi konsekwencjami prawnymi. Więc jak masz spore domostwo to niestety, ale bez dodatkowych urządzeń się nie obejdzie.

Ja w małej klitce 30-coś m2 musiałem pociągnąć kabel przez ścianę do routera służącego jako AP bo główny router ma za słabą antenę WiFi a do