Aktywne Wpisy

1983 +601
Znajoma załatwiała sprawę w jednym z warszawskich sądów. Potrzebna była opłata, którą można wpłacić przez internet, a urzędniczce pokazuje się uzyskany kod QR na ekranie telefonu. Urzędniczka skanuje kod i sprawa opłaty jest załatwiona. Znajoma podchodzi do okienka z kodem QR.
Urzędniczka: "Ale to musi być wydrukowane",
Znajoma: "Ale chyba w tych kodach QR chodzi o to, że nie trzeba drukować, tylko wystarczy zaskanować kod",
Urzędniczka: "Proszę pani, chyba ja wiem lepiej,
Urzędniczka: "Ale to musi być wydrukowane",
Znajoma: "Ale chyba w tych kodach QR chodzi o to, że nie trzeba drukować, tylko wystarczy zaskanować kod",
Urzędniczka: "Proszę pani, chyba ja wiem lepiej,

Futerix +42
U mojego dziecka w szkole postawili automat ze słodyczami, są snikersy, chipsy i cola itp. Do automatu kolejka jak za dawnych czasów, małe dzieci stoją z nosami przyklejonymi do szyby, woźna pilnuje, żeby się automat nie #!$%@?ł, no cyrk po prostu. Mój dzieciak mnie dzisiaj prosił, czy może jutro wziąć do szkoły pieniążka i sobie coś wybrać. Staraliśmy się go wychowywać bez słodyczy, wpajać zasady zdrowego żywienia, ale wszystko wydaje mi się
Potrzebuję monitor do okolo 3k zgodny z Macami M1 Pro (wiem ze dużo monitorów jest problematycznych w połączeniu z M1) a wymagania mam dosyć konkretny. Najlepiej minimum 27, wypadałoby Thunderbolt (chyba ze macie sprawdzone USB-C, ktore hulają bez problemów i nie tracą połączenia). No i najlepiej 4K bo czytałem ze przy niższych rozdzielczościach się czcionki rozjeżdżają. Może macie jakieś inne rzeczy których nie wziąłem pod uwagę? Bardzo proszę o pomoc bo sprawa jest ponoć zawiła.
#monitory #mac #macbook #apple #m1 #thunderbolt #usbc
https://www.x-kom.pl/p/607245-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-ultrafine-32un880-b-ergo-4k-hdr.html