Aktywne Wpisy
PAST +488
Wystawiłem na OLX telewizor za darmo. Stary trup marki LG, jedno HDMI, analogowa głowica, zniszczony pilot. Odbiór osobisty, albo dowóz w granicach miasta za 30 złotych/flaszkę/cokolwiek. W ogłoszeniu wyraźnie napisane, że nie odpisuję na SMS i na wiadomości OLX. Tylko telefon.
W ciągu godziny odebrałem 9 telefonów, pierwszy po 2 minutach od wstawienia ogłoszenia:
Telefon pierwszy: Czy pan wyśle?
Telefon
W ciągu godziny odebrałem 9 telefonów, pierwszy po 2 minutach od wstawienia ogłoszenia:
Telefon pierwszy: Czy pan wyśle?
Telefon
lossiemkos89 +73
Na ryneczku matrymonialnym stabilnie jak w deweloperce( ͡° ͜ʖ ͡°) #p0lka #tinder #randkujzwykopem #logikarozowychpaskow #nieruchomosci
PS. https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Pozwali-sasiadow-za-zamontowanie-kamer-Przegrali-n111886.html
#monitoring #bezpieczenstwo #policja #spoldzielnia #polactwo #janusze #grazyny #sasiedzi
Poproś o podstawę prawną - wspólnotę mieszkaniową - i dodaj, że jeżeli jest to niezgodne z prawem to nie będziesz go świadomie łamać. Dodaj argumentację, że działa to pozytywnie na rzecz bezpieczeństwa osiedla, a zapisany materiał nie jest nigdzie wykorzystywany (pomimo tego, że nagrywany jest teren prywatny).
sam jestem zdziwiony jakie odpowiedzi znajduje w google
ale tu chyba chodzi o to że nie można nagrywać okien sąsiadów
@Ferrystz: Sam bym się o to #!$%@?ł, że jakiś typ może nagrywać o której i z kim przychodzę i wychodzę.
oczywiście, jak najbardziej
Wszystkim im powiedziałem pocałujcie mnie w dupę.
Pokrzyczeli pokrzyczeli i sie rozeszli. Tobie też polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet bym nie odpisywał. Jeżeli to przestrzeń publiczna (i jesteś tego na 100% pewien) i ty tych nagrań nie udostępniasz i nie przetwarzasz, to #!$%@? komu do tego. Niech ludzie w samochodach kamerki zdemontują, przestaną telefonów używać bo przecież tez można nagrać. Jak się boisz to
Komentarz usunięty przez autora
Jednakże jest to przeciez naruszenie RODO. Bowiem, można zidentyfikować kto wchodzi do budynku przez to.
Tak samo naruszeniem rodo jest np. wskazanie na tablicy informacyjnej ( w budynku) samego numeru lokalu [chodzi tutaj o sprawe, że lokale 5,6,7,11,50 nie głosowały i tym samym uniemożliwiają podjęcie uchwały].
PS: miałem sprawę o to, że gość w wizjerze zamontował kamerę, która obejmowała
@Ferrystz: Owszem, wskazane przez ciebie obszary to obszary publiczne, ale nie w tym rzecz. Prowadzisz coś na kształt monitoringu wizyjnego, a pomijasz choćby kwestie RODO. Utrwalasz wizerunek innych osób, choć zakładam, że nikogo o tym nie poinformowałeś. Masz świadomość, że osoba wchodząca w nagrywaną przestrzeń powinna być o tym poinformowana? Zapewne nie informujesz też o celach i zasadach zbieranych danych (wizerunek, adres zamieszkania,