Wpis z mikrobloga

Czołem Mirki i Mirabelki! Po przerwie wracam ze swoją #pracaupodstaw z zakresu ekonomii. W dzisiejszym materiale postaram się przybliżyć Wam zjawisko biflacji.
ZNALEZISKO
Od mojego ostatniego materiału trochę czasu minęło za co przepraszam, ale obiecuję zintensyfikować działalność! Mamy rok wyborczy i musimy postarać się zwiększyć świadomość ekonomiczną naszego społeczeństwa.
Niewyedukowane społeczeństwo jest łatwym celem czy to dla świadomych uczestników rynku, czy też polityków. To jest w interesie nas wszystkich - zwykłych obywateli, aby jak najwięcej ludzi zrozumiało ekonomiczne procesy.

#gruparatowaniapoziomu #ekonomia #kryzys #inflacja
rysiul86 - Czołem Mirki i Mirabelki! Po przerwie wracam ze swoją #pracaupodstaw z zak...

źródło: Rysztak VLOG - Biflacja

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rysiul86 Tylko przypomnę że 1/3 tego narodu uważa że nie płaci żadnych podatków. Grubo ponad połowa uważa że spadek inflacji = spadek cen i nie brakuje też ananasków co myślą że jak inflacja spadnie do 0% to ceny wrócą do poziomów sprzed inflacji. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Pieniek1991: haha, nie no nie mam nawet ambicji aby dotrzeć do tych najcięższych przypadków, moim celem są ludzie, którzy mieli pecha i nie mieli okazji zetknąć się z przystępnie przedstawioną ekonomią. To jest na pewno duża grupa ludzi do której myślę, warto spróbować dotrzeć w pierwszej kolejności :)
  • Odpowiedz