Aktywne Wpisy

pierwszynawenus +357
Policja z Piaseczna prowadzi akcję „bezpieczny rowerzysta”. W tym celu filmuje dronem rowerzystów, którzy z niewielką prędkością przejeżdzają na zielonym świetle przez przejście dla pieszych. W krzakach czekają już na nich schowani policjanci, którzy wystawiają mandaty. Dzielna policja chwali się w mediach społecznościowych tą jakże potrzebną akcją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower #polskiedrogi #polskapolicja #kierowcy #drony #piaseczno #warszawa
#rower #polskiedrogi #polskapolicja #kierowcy #drony #piaseczno #warszawa

Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pojęcie o programowaniu mam bliskie zeru. Znaczy się, umiem coś tam naskrobać w C++ do Arduino, sprawia mi to frajdę i ogólnie satysfakcję. Jestem też zawzięty i jak temat mi siądzie to i potrafiłem się nauczyć Hiszpańskiego w dwa lata, żeby mowić biegle.
#programista15k #programowanie #it #programista #it #informatyka #praca #pracbaza
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Nie ma jednego kursu który zrobi z ciebie dobrego programistę. Studia są okej, żeby poznać podstawy, ale jak masz inny kierunek techniczny to nie warto.
To co polecam i co mnie najwięcej nauczyło to zawzięcie się nad jakimś projektem i kolejne googlowanie części jak go zrobić.
Tylko ja projekty miałem narzucone z góry przez studia, więc nie były to takie proste i powtarzalne rzeczy jak todo
- Poprzez rozwiajanie umiejętności zwiększasz swoją wartość i wydaje mi się, że jest duże spektrum umiejętności do rozwijania
- Ponieważ (chyba) będąc dobrym programistą mogę dostać dobrą pracę w Polsce i za granicą. Jestem po kierunku prawniczym a emigruję do kraju anglosaskiego, także moja znajomość prawa jest przydatna jak łysemu grzebień.
- Bo chciałbym mieć kiedyś pracę zdalną
@NarciarzFarciarz: Skoro polegles na starcie, gdzie to jest najlatwiejsze, to dalej tez sobie nie poradzisz.
Wejdź sobie po ofertach popatrz czego szukają i ponoć obecnie po 200 CV na juniora a ogólnie mało ofert na juniorów więc to też weź pod uwagę że możesz się nauczyć i nie znaleźć pracy
nie zastanawiaj się przesadnie nad tym co wybrać, bo i tak nie masz odpowiedniej wiedzy, żeby wybrać prawidłowo, a ci tutaj nikt nie poradzi, bo jak pewnie zauważyłeś, programiści nie programują w jednym języku tylko w bardzo wielu, więc każdy programista ma jakieś tam swoje powodu, dla których wybrał dany język jako swój główny. nie ma jedynego prawidłowego wyboru.
https://wiki.python.org/moin/BeginnersGuide/Programmers
spośród tych kursów, wybierz ten który ci się najbardziej podoba
https://www.udemy.com/course/modern-javascript/
Może miałeś z nim jakaś styczność? Widziałem że kilka osób na wykopie polecało. Fakt, że zapłaciłem jeszcze bardziej mnie motywuje.
Dzięki za merytoryczną odpowiedź :)
@Icouldbeyourmom: no takie większość ma pojęcie. Klika w konkuter i 3tys bierze