Wpis z mikrobloga

• 0
@Fenoloftaleinowy_Chrabaszcz: No ja to właśnie to co mówisz, miałam na myśli mówiąc o innym poziomie rozwoju

Ale w sumie tak po przeczytaniu jego wiadomości po raz drugi, wychodziłoby na to, że według niego to nieistotne, że gdyby zwierzęta miały taką możliwość (narzędzia, sposobność itd.) to też by to robiły, bo TERAZ nie robią i dlatego są lepsze
Kurde, rozwój nie na tym polega :D

W sumie każdy byłby ,,szczęśliwszy" gdybyśmy
  • Odpowiedz
@Wrrronika: no muszę przyznać, że reakcja z Twojej strony jest całkiem emocjonalna, co sama krytykujesz ( ͡° ʖ̯ ͡°) choć fakt, że zaatakował Cię poniekąd personalnie i trzeba nie lada treningu żeby w takich sytuacjach zachować chłód.
Co do stawiania zwierząt nad ludźmi - zawsze uważałem, że to potwornie naiwna sprawa. Dla wyznawcy takich poglądów poleciłbym zrobić eksperyment polegający na przeżyciu gdzieś około 10-ciu dni w
  • Odpowiedz
  • 1
@hej_wisos: prawda, kwestia mojego powolnego, lecz sukcesywnego leczenia się z cynizmu

Hmn, zależy jakbyśmy mieli traktować tę technologię. Teoretycznie ,,ogłupia", ale częścią naszego współczesnego życia są wszystkie narzędzia. To wszystkie tego typu technologie, ułatwiacze spowodowały, że to my jesteśmy dominującymi stworzeniami na Ziemii.
Nie potrafimy robić ,,podstawowych rzeczy", ale realnie - czy musimy? Każdy człowiek skupia się teraz na rozwoju pod innym kątem. Nie musimy już poświęcać godzin naszego i tak krótkiego
  • Odpowiedz