Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

#cultowe (1095/1000)
Blood Incantation - Vitrification of Blood (Part 1) z płyty Starspawn (2016)
Wiele lat minęło od czasu kiedy death metal był w topce moich ulubionych gatunków, ale przyznam że jak usłyszałem ten album (i zaraz potem następny od nich) to zbierałem szczenę z podłogi. Epicka rzecz.
Fajnie że relatywnie młoda kapela gra dość archaiczne rzeczy w takim stylu. Jako gitarowy freak uwielbiam tu wszystko, zmiany tempa, przestrzenne fragmenty ze schizofrenicznymi solówkami (np. 3:40), "najlowe" patenty w wolnych tempach (od ok. 6:30), dzikie galopady. W każdej minucie płyty, dosłownie w każdej, jest coś zaskakującego :)
Myślę że obok Ulcerate i może Ad Nauseam to najwspanialsza deathowa kapela powstała w XXI wieku. Dostali ode mnie 4.5/5 gwiazdki na RYM, niech będzie to rekomendacją ;)
------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe