Wpis z mikrobloga

#metal #deathmetal
#cultowe (1095/1000)

Blood Incantation - Vitrification of Blood (Part 1) z płyty Starspawn (2016)

Wiele lat minęło od czasu kiedy death metal był w topce moich ulubionych gatunków, ale przyznam że jak usłyszałem ten album (i zaraz potem następny od nich) to zbierałem szczenę z podłogi. Epicka rzecz.

Fajnie że relatywnie młoda kapela gra dość archaiczne rzeczy w takim stylu. Jako gitarowy freak uwielbiam tu wszystko, zmiany tempa, przestrzenne fragmenty ze schizofrenicznymi solówkami (np. 3:40), "najlowe" patenty w wolnych tempach (od ok. 6:30), dzikie galopady. W każdej minucie płyty, dosłownie w każdej, jest coś zaskakującego :)

Myślę że obok Ulcerate i może Ad Nauseam to najwspanialsza deathowa kapela powstała w XXI wieku. Dostali ode mnie 4.5/5 gwiazdki na RYM, niech będzie to rekomendacją ;)

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #metal #deathmetal
#cultowe (1095/1000)

Blood Incantation - Vitrificati...
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cult_of_luna: podpisuje się rękoma i nogami pod wszystkim, koncepcyjnie to jest po prostu tak genialne, unikatowe, że po odsłuchu pozostaje zbierać szczękę z podłogi.
  • Odpowiedz