Wpis z mikrobloga

#lekarz Mam pytanie, bo niedługo zabraknie mi leków i Mirki zaproponowały żebym poszedł do lekarza rodzinnego i tu pytanie. Leczę się prywatnie u psychiatry i najbliższy termin jest kilka tygodni po tym jak skończą się leki. Załatwiałem sobie orzeczenie o niepełnosprawności dlatego mam całą dokumentację medyczną od psychiatry i tu pytanie. Czy lekarz rodzinny wypisze mi receptę na mój lek jeśli pokażę mu tą dokumentację gdzie jest rozpoznanie choroby i całe leczenie zastosowane od diagnozy? Próbowałem kontaktowac się z psychiatrą ale prawdopodobnie jest na urlopie dlatego sytuacja jest krytyczna. Bo ze wstępnych informacji wiem, że lekarz tak po prostu nie wystawi dlatego chciałbym wiedzieć czy dokumentacja wystarczy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam pytanie, bo niedługo zabraknie mi leków i Mirki zaproponowały żebym poszedł do lekarza rodzinnego i tu pytanie.

@Croll: czy ten lekarz przyjmuje w ramach jakiejś przychodni? Czy ma indywidualną praktykę, tylko on? Jeśli w przychodni, wyślij e-maila z prośbą o receptę, wystawi ci ją dowolny lekarz tej specjalności. Spróbuj też na pacjent.gov.pl, tam jest opcja powtórnego zamówienia recepty, ale nie zawsze działa.
  • Odpowiedz
@Croll: możliwe, mi lekarz wypisał leki na padaczkę dla córki jak zapomnieliśmy zabrać podczas wyjazdu nad morze i nie było żadnej dokumentacji tylko wywiad
  • Odpowiedz
  • 0
@Croll rodzinny powinien wypisać jeśli dasz papiery z historią choroby i zaleceniami. Ja tak dosłownie dziś załatwiałem u rodzinnego to co przepisał gastroenterolog na prywatnej wizycie
  • Odpowiedz
  • 0
@ludzik: Tak dzięki temu, że załatwiałem orzeczenie mam papiery jaki stan zdrowia i jakie zalecenia, jakie dawkowanie i ile opakowań wypisał w zaleceniu dlatego nawet mógłby policzyć, że właśnie w tych okolicach tabletki się kończą
  • Odpowiedz