Wpis z mikrobloga

Potrzebuje pomocy w wycenie mojego GP którego używałem od 7 lat.
2005 rok, 1.4 8 zaworów, LPG w 2016 założony gaz.
Kilka rzeczy mam jeszcze do zrobienia przed sprzedażą (łącznik stabilizatora, luzy zaworowe, pranie środka, regulacja gazu bo przez zbyt bogatą mieszankę czasem wyrzuca check, i wchodzi w tryb awaryjny)
Nowy kupujący będzie musiał wymienić rozrząd bo czas już na niego, lakierniczo do poprawek, nadkole do wymiany albo naprawy.
Środek do prania.
Klima dwustrefowa w 100% sprawna, w zeszłym roku wymieniona chłodnica klimatyzacji, wszystkie amorki, serwisy olejowe co 10k km, olej 5w40.
Idealny samochód na dojazdy do pracy.
Przebieg 243k km. Ja nim zrobiłem 107k km.
Województwo mazowieckie, Żyrardów.
Ile waszym zdaniem można za niego wziąć min i max?

#grandepunto #motoryzacja #handlarze #sprzedam #sprzedamopla
#mechanikasamochodowa
Pobierz ElCidX - Potrzebuje pomocy w wycenie mojego GP którego używałem od 7 lat. 
2005 rok, ...
źródło: IMG_20230413_184501
  • 14
@trzaichlac69 a wymienia się gdy nie ma objawów? Ostatnim razem przy rozrządzie nie było roobione. Zresztą rozrząd już po stronie kupującego, niech sobie zakłada co sobie życzy i będzie wiedział co ma.
@ElCidX: to się zawsze mści. Nie wymienisz teraz ,przyjedzie klient na oględziny i zacznie hałasować.
Mi klienci wracali po pół roku bo zaczęło hałasować. Wtedy zostawiali kolejne 500zł bo to rozrząd ponownie trzeba zdjąć.
Mi w to graj jako mechanikowi, a tak przy jednej robocie mieli zmienione. Wiadomo ty jesteś właścicielem auta będziesz chciał w Wiśle utopisz je. Wiesz co najlepsze dla niego. Załóżmy, że jest oem auto po dziś jeździ