Wpis z mikrobloga

• 194
@kerdian: bo takie zbrodnie wojenne w 21 wieku po prostu nie istnieją wśród cywilizowanych narodów.

i tak, cały naród rosyjski, łącznie z kobietami i dziećmi, należy wywieźć gdzieś za Ural i niech się nimi Chińczycy zajmują.
  • Odpowiedz
tym, że Żydzi nie mordowali systemowo. a Rosjanie na takie coś zwyczajnie zasłużyli.

@manjan: hmm ciekawe. Niemców też gdzieś wywozimy w takim razie za karę? No i Ukraińców też można skoro mowa o systemowych mordach. Czy może jednak nie powinniśmy stosować odpowiedzialności zbiorowej?
  • Odpowiedz
@kerdian: To samo co próba odwrócenia uwagi od tego wydarzenia poprzez spamowanie ukraińskimi zbrodniami. Plus jeszcze takie rzeczy dzieją się za przyzwoleniem większości narodu. To nie jest tak, że jakiś tam żołnierz sobie popełnił zbrodnię. Oni są z tego dumni i jeszcze takich odznaczają.

I nie, nie popieram nawoływania do nienawiści wobec żadnego narodu.
  • Odpowiedz
@kerdian: powinniśmy. Rosjanie, jako naród, są bardzo zadowoleni z tego, co się dzieje. więc im to trzeba przynieść i mogą spróbować. każde inne rozwiązanie to tylko przeciąganie do następnej wojny.
  • Odpowiedz
i tak, cały naród rosyjski, łącznie z kobietami i dziećmi, należy wywieźć gdzieś za Ural i niech się nimi Chińczycy zajmują.

@manjan: Jak rozumiem jesteś rówież zwolennikiem akcji Wisła ??
  • Odpowiedz
szok, ludzie kibicują własnej armii

@kerdian: Nie, ludzie nie kibicują własnej armii, a pochwalają i zachęcają ją do popełniania zbrodni wojennych. Idąc tym tokiem myślenia, to dzisiejsi Niemcy też powinni być dumni i pochwalać Wehrmacht za jego osiągnięcia na polu bitwy. A to, że trochę tam pomordowali Żydów czy innych - no ups, wojna w końcu.

To właśnie oddziela ruskich od zachodu, że na zachodzie takich rzeczy nikt nie pochwala.
  • Odpowiedz
@alfaiomega1: a co to ma do rzeczy? mówię o czymś innym, a Ty mi wyskakujesz z akcją Wisła? powiedz mi, na jakiej podstawie doszedłeś do takiego wniosku geniuszu
  • Odpowiedz
@kerdian: tak tak, biedaki.

nie, zawsze tacy byli, są i będą. to nie putin siedzi w czołgach, nie putin odcina głowy, nie putin torturuje. to rosjanie. putin tylko dał pozwolenie.
  • Odpowiedz
: a co to ma do rzeczy? mówię o czymś innym, a Ty mi wyskakujesz z akcją Wisła? powiedz mi, na jakiej podstawie doszedłeś do takiego wniosku geniuszu

@manjan: Akcja Wisła to było przymusowe przesiedlenie ok 0,5mln Ukrainców i Łemków, ty rówież proponujesz przesiedlenie ruskich za Ural więc pytam czy jesteś też zwolennikiem Akcji Wisła ???
  • Odpowiedz
więc powinniśmy wymordować cały naród rosyjski łącznie z kobietami i dziećmi"

@kerdian: Poka taki wpis albo leć na czarno
  • Odpowiedz