Aktywne Wpisy
bluzgajacy +171
#p0lka Zauważyliście, że jak się jedzie samochodem to w korku jak chcesz wyjechać z ulicy podporządkowanej to nigdy kobieta cię nie wpuści? Z okularami przeciwsłonecznymi na nosie i podniesioną głową udają, że cię nie widzą, mają na ciebie totalnie #!$%@?. Wpuści cię dopiero jakiś facet
yosemitesam +134
Aktualnie mieszkam od 12-13 lat w UK. Pracuje jako Design Production Engineer w jednej z firm (ok 150 pracowników). Dużo pracuje z cnc i designem. Sporo programowania itp. Dostałem ofertę pracy bezpośrednio od producenta maszyn z którymi pracuje. Chcieliby żebym zajął się innowacjami, tworzeniem software'u, trochę help line'em. Niestety ich oferta wymaga przeprowadzki do Włoch (Rimini, okolice San Marino). Dostałem zaproszenie na kilka dni żeby tam polecieć, poznać realia itp. Za wszystko oni zapłacili tzn loty, hotel dla mnie i mojej narzeczonej itp. Wczoraj w nocy wróciłem do uk. Niestety pospieszaja mnie, żebym podjął decyzję. Oferta która mi zaoferowali brzmi całkiem nieźle, ale nie jestem pewien nadal. Płacowo zaoferowali mniej więcej taka sama stawke jak mam w UK, no ale koszty życia są jednak mniejsze we Włoszech niż w UK. Waham się ponieważ wiem że mojej narzeczonej będzie ciężej znaleźć pracę tam, oboje mówimy biegle po ang ale nie po włosku. Mamy 4 letniego syna. Nie będę ukrywać że bardzo mi się tam spodobało, szczególnie pogoda, no i w pracy mógłbym robić to co bym chciał. Z dostępem do najnowszych technologii, ogólnie chcą dać mi jak największą swobodę żebym mógł tworzyć co chce (nowe maszyny, software itp). Czy ktoś z was przenosił się z uk do Italy? Na co powinienem zwrócić uwagę? Wiem że może być ciężko na początku bo to jednak całkiem inne realia. Potrzebuję porady bo nie jestem w stanie podjąć sam decyzji.