Jaka tania (do ok. 350 zł, najlepiej na FV23%) karta do następującego PC? Nie jestem zapalonym graczem, raz na jakiś czas chciałbym odpalić programy CAD/BIM i jakiegoś FPSa typu BF1, a przy dobrych wiatrach może też Cyberpunka by się udało?
i7-2600k (podkręcony z 3,8 Ghz do 4,3-4,4 w trybie Turbo) 16 GB RAM DDR3 SSD Goodram CX400 Zasilacz 500 W Chieftec
Znalazłem RX 470, RX 580 i GTX 970. Wiem, że pokoparkowe, ale nie zakładam, że będę używał jej dużo. Wolę też kupić od jakiejś firmy niż janusza kopacza. Czy to ma rację bytu? #pcmasterrace #pc #gpu #kartygraficzne
@onionspirit: ma rację bytu. Mam podobne bebechy i 3 miechy temu kupiłem używanego gfx 970, jestem mega zadowolony. Cyberpunka przeszedłem w sensownych detalach grając w fhd
@MePix: @ChemicalBrother i to mi się podoba, o to chodzi. Dzięki Panowie. Sprawdzę tylko wtyczki zasilacza i zamawiam coś w tym stylu. A czy jest jakaś wyraźna przewaga GTX 970 nad RX 570 lub odwrotnie?
@onionspirit: Ja brałem GTX-a, bo miałem ograniczone pole manewru. Przesiadałem się ze specyficznej konfigracji z Radeona HD7700. Potrzebowałem tak samo, jak miałem tam przynajmniej 4 wyjść i to jeszcze dośc podobnych (żeby nie wydać drugie tyle, co na karte to na przejściówki). I GTX 970 po prostu mi spasował.
Przed miałem w furmarku 1440, po - wklejam screena.
Bawiłem się w GeForce Online, ale wkurzał mnie brak możliwości modowania i przeliczyłem,
raz na jakiś czas chciałbym odpalić programy CAD/BIM
@onionspirit: Musiałbyś sprawdzić konkretny program, ale co do zasady, to karty Nvidii się lepiej sprawdzają w takim zastosowaniu. Na Twoim miejscu szukałbym dobrej okazji na GTX 1660 Super. Tutaj gość może wrzuci przez Allegro, ale musiałbyś ocenić uczciwość/ryzyko sam: https://forum.pclab.pl/topic/1364661-gtx-1660-super-ryzen-5-1400/
i7-2600k (podkręcony z 3,8 Ghz do 4,3-4,4 w trybie Turbo)
16 GB RAM DDR3
SSD Goodram CX400
Zasilacz 500 W Chieftec
Znalazłem RX 470, RX 580 i GTX 970. Wiem, że pokoparkowe, ale nie zakładam, że będę używał jej dużo. Wolę też kupić od jakiejś firmy niż janusza kopacza. Czy to ma rację bytu?
#pcmasterrace #pc #gpu #kartygraficzne
Ta lepsza 3 wentylatory do chłodzenia
na minimalnych pograsz, ale dla mnie, za mnie
To bym odkładał dalej a teraz walnął Nvidię i ich streaming gier
Problem z nim jest taki, że to karta AMD a sterowniki z tej firmy to loteria, raz zadziała, raz nie.
Więc decyduj, czy 10-15FPS to dla Ciebie dużo w zamian za ewentualne problemy z działaniem
Przed miałem w furmarku 1440, po - wklejam screena.
Bawiłem się w GeForce Online, ale wkurzał mnie brak możliwości modowania i przeliczyłem,
@onionspirit: Musiałbyś sprawdzić konkretny program, ale co do zasady, to karty Nvidii się lepiej sprawdzają w takim zastosowaniu.
Na Twoim miejscu szukałbym dobrej okazji na GTX 1660 Super.
Tutaj gość może wrzuci przez Allegro, ale musiałbyś ocenić uczciwość/ryzyko sam: https://forum.pclab.pl/topic/1364661-gtx-1660-super-ryzen-5-1400/