Aktywne Wpisy

Theo_Y +53
DO MYCIA GNOJU

julia39 +5
Zostałam zgwałcona 2 razy jakieś 10 lat temu i do tej pory sobie nie radzę. Ćpałam, piłam i dalej piję w sumie. Często jest tak, że o tym nie myślę, a jak już mi się przypomni i sięgnę po alko to jest tak że najpierw jest dobrze i o tym nie pamiętam, cieszę się, tańczę, a potem nagle wyję. Da się jakoś z tym poradzić bez lekarzy? Kiedyś się zapisałam, to kolejka
Tak się właśnie kończy odmowa bycia wysłanym na śmierć w Putinowskiej Rosji.
Podobnie skończy się odmowa odbycia ćwiczeń wojskowych czy służby wojskowej/zastępczej jak jakaś partia zadeklaruje pobór po wyborach.
Przypomnę tylko że każda partia się podpisała pod ustawą o obronie ojczyzny która nakazuje cywilom od 18-55 r. życia, odbyć szkolenia wojskowe, które są zakończone przysięgą za której odmowę można trafić właśnie do więzienia.
Krótko mówiąc, ludzie mają przesrane. No ale zawsze można krzyczeć o piekle kobiet i zakazie aborcji, prawda? To, że za odmowę służby wojskowej czy cywilnej może grozić nawet 5 lat więzienia, to mało kogo obchodzi...
Ostatnio był podobny artykuł o siłowym doprowadzeniu pewnego Ukraińca do wojska. U nas będzie pewnie tak samo.
To bardzo niepokojące.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #pieklomezczyzn #wiezienie #mobilizacja #afera #strajk #protest #bekazpolakow #wojsko #wyborniepobor #pobor #policja #niebieskiepaski #teczowepaski #bekazpolityki #wybory #polska #rosja
Jeżeli nawet UE stanie się jednym państwem, to przy ich polityce wcale nie byłoby lepiej bo mieliby wtedy jeszcze większą moc oddziaływania na losy obywateli niż rządy krajowe. Wystarczy choćby sobie przypomnieć sytuację z Covidem i paszportami.
@Vinizius: No wiadomo, że przez rok ten młody człowiek więcej się nauczy i zmężnieje, bo z tego co widzę to dzieci są coraz to bardziej zniewieściałe i bez smartfona życie traci sens, ale na razie jest na 2 tygodnie i z tego co widać nic się nie zmieni
@Vinizius: Ja osobiście się wiele nauczyłem. Jakbym pojechał teraz na wojnę to czułbym się jak pączek w maśle,
@Vinizius: Mnie to nie grozi bo byłem strzelcem wyborowym.
Zresztą, co tu wojsko ma do rzeczy?
Ta ustawa tyczy się głównie osób do 55 roku życia, czyli często też małżonków, przedsiębiorców którym państwo w dowolnej chwili może wywrócić życie i biznesy do góry nogami.
Ponadto tu nie chodzi o żołnierzy w rezerwie, a o cywili co nigdy nie mieli z wojskiem nic wspólnego. W takich sytuacjach państwo często wysyła zawiadomienia ot
@Vinizius: Najpierw wchodzi rozpoznanie, aby sprawdzić czy nie ma dronów i czy teren jest czysty. Później snajper szuka dogodnej dla siebie pozycji i eliminuje wrogów. Następnie wchodzi piechota z ciężkim sprzętem. Jeżeli teren jest zaminowany to równo z rozpoznaniem wchodza saperzy.