Aktywne Wpisy
Aniallica +35
Znacie kogoś kto popełnił #s---------o?
Ostatnio sobie uświadomiłam, że w każdym bloku w mojej okolicy przynajmniej jedna osoba się wylogowała. W większości królował sznur.
Ostatnio sobie uświadomiłam, że w każdym bloku w mojej okolicy przynajmniej jedna osoba się wylogowała. W większości królował sznur.

hirek_gawron +1335
Stop! żaby cZas!
źródło: temp_file9116077525699232344
Pobierz

Co nie spodobało się pewnym grupom, z szeroko rozumianych nizin społecznych, które to, zaczęły robić memy z papieżem, aby go bezpodstawnie dyskredytować i ośmieszać na każdym możliwym polu. Co było i jest na rękę pewnym partiom politycznym, mogącym skuteczniej dzielić Polaków dalej. W międzyczasie publikując kolejne spreparowane dowody SB np. na domniemane ukrywanie przez JPII pedofilii w kościele i etc. Więc proceder trwa nadal...
Ale jak to jest, że chyba we wszystkich krajach Ameryki południowej, ten kult był nawet silniejszy przed jego śmiercią, niż po, w Polsce? A wspomniana polska komercha to pikuś, w porównaniu do latynoamerykańskiej?
Weźmy pod lupę kraj Meksyk, gdzie kult Jana Pawła II. jest ogromny i zawsze tak było, nie tylko po jego śmierci. Przeciętny Meksykanin wie więcej o dorobku i bografii JP II, niż nie jedna stara baba, z kółka różnańcowego z Polski. Gdzie dla nich, Jan Paweł II, był świętym zanim został kanonizowany, za swoją spuściznę właśnie. A w dowody oczerniające go, mało kto wierzy, bo są lichej jakości. Pomijając już fakt, że nieboszczykowi można wszystko zażucić, wszak przecież nie obroni się.
Gdzie jak ktoś cię zapyta skąd jesteś, a ty odpowiesz "de Polonia", to już masz plusa mimo tego że jesteś gringo, no bo wiadomo, że Papa Juan Pablo II es Polaco przecierz.
Gdzie wszendzie, na każdym targu jest przynajmniej jeden stragan, na którym można kupić, dosłownie wszystko z podobizną papieża Polaka. I ludzie to chętnie kupują i się obnosza, przy różnego rodzaju uroczystościach.
Kult Papieża w Meksyku, przewyższa jedynie kult Matki Boskiej z Guadalupe, który jest po prostu wręcz kosmiczny...
Więc jak to jest, że Meksykanie tak samo jak reszta latynosów, czyli populacja delikatnie pisząc, znacznie liczniejsza, wliczając już nawet samych Meksyknanów. Nie szydzi i nie drwi z Jana Pawła II, nie robi z nim memów i nie oskarża bezpodstawnie o pedofilię i nie wypisuję innych bzdur na jego temat, a co niektórzy w polskich intrernetach i owszem.
No dlaczego?
Czyżby dlatego, że Meksykanie mają, Rozum i Godność Człowieka, w przeciwieństwie co do niektórych..?
Zastrzegam sobie prawo do usuwania komentarzy nie na temat, jak i tych obraźliwych. Godzących w kulturę latyno-amerykańską również.
#2137 #wykopobrazapapieza #cenzopapa #bekazpodludzi #bekazwykopkow #4konserwy #bekazlewactwa #patologia #wykop ten wpis to nie #heheszki #wiara #katolicyzm #bekazkatoli #neuropa otaguję nawet #przegryw bo przegrywy to też przecież ludzie, tylko niewiedzieć czemu są dehumanizowani tutaj i wykluczani z publicznej debaty...
źródło: 42093584521_d5e2f9bcaf_h
PobierzSerio?