Aktywne Wpisy

elozapiekanka +119
#famemma
plus i na pw wysylam linka
plus i na pw wysylam linka

eskejper +11
Czemu kobiety za wszelka cene probuja byc takie dominujace?
Przyklad z dzisiaj, mierzymy sobie sciane pod szafke do salonu. Ma byc na wymiar. Mam wyksztalcenie techniczne, zreszta, znam sie na tym bo czesciowo zajmuje sie tym zawodowo. Normalna kobieta raczej nie wpieprzalaby sie w terytoria na ktorych sie nie zna, ale moja uparcie stara sie za kazdym razem dodac swoje 3 grosze. I jeszcze rozumiem jakby jej uwagi mialy sens, ale czasami
Przyklad z dzisiaj, mierzymy sobie sciane pod szafke do salonu. Ma byc na wymiar. Mam wyksztalcenie techniczne, zreszta, znam sie na tym bo czesciowo zajmuje sie tym zawodowo. Normalna kobieta raczej nie wpieprzalaby sie w terytoria na ktorych sie nie zna, ale moja uparcie stara sie za kazdym razem dodac swoje 3 grosze. I jeszcze rozumiem jakby jej uwagi mialy sens, ale czasami

#programista15k #programowanie
tylko job hopping
@Kielbasiarz: zależy. Jak sobie notujesz, co zrobiłeś i sam dbasz o to, żeby Twoja produktywność była widoczna, to ktoś musiałby mocno się postarać, żeby przy podwyżkach i awansie to nie miało znaczenia. Ja sobie na bieżąco rozpisywałem, co zrobiłem lepiej/szybciej niż zakładano, zapisywałem maile z podziękowaniami i efekt taki, że w ciągu
@Kielbasiarz: zdradzisz jakie?
Ale jak przychodzi koniec sprintu, u mnie wszystko pozamykane, pomzerżowane, a nawet coś z backlogu wziąłem, a u innych połowa wisi in progress i zawsze jakieś ciekawe wymówki
Najlepiej to na co dzień robisz jako-tako, ale jak masz do pomalowania pokój, trawnik do skoszenia czy obiad to parę
Wiem ile każdy ma stażu w zespole, ile zarabia. Jakie zadanie dostał i ile mnie by ono zajęło. Jeśli nie słyszę o problemach, a zadanie nie jest zrobione to jest czerwona flaga.
Jeśli dowozisz podobnie jak inni to nawet jeśli będziesz sobie robił 4-godzinną drzemkę w pracy to machnę reką, ale nie możesz przegiąć.