Aktywne Wpisy
![Odrzutowiec](https://wykop.pl/cdn/c0834752/849bdc1328ce5e6c7e5b5364fc9c9fb2b6c9f1c1baa9ae7ace91de3f8a159535,q60.jpg)
Odrzutowiec +65
I właśnie za to kocham lato :) Nie mieszajcie jej z błotem, ja tam propsuję bardzo.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
![Odrzutowiec - I właśnie za to kocham lato :) Nie mieszajcie jej z błotem, ja tam prop...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/7b8c111623688318c952526ca6376caac63f1f1d82540af1e82bb38d7ad67d44,w150.jpg)
źródło: IMG_3108
Pobierz
Viado +12
Kupiłem stary dom w którym dokonano samowoli budowlanej na dużą skalę - jakieś dziwne piwniczki w skale pod domem, wymieniona więźba bez zezwolenia, podniesiony dach oraz co najważniejsze 15m tunel z domu do stodoły - podobno wykopany przez dziadka poprzedniej właścicielki 50 lat temu mającego obsesję na punkcie wojny. Co z tym zrobić? Jak to zalegalizować? Jakie mogą być ewentualne koszta zasypania takiego tunelu?
#prawobudowlane #prawo #samowolabudowlana
#prawobudowlane #prawo #samowolabudowlana
![Viado - Kupiłem stary dom w którym dokonano samowoli budowlanej na dużą skalę - jakie...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/fbfaae32f4638d4130aa08283f2ee7fd9605cb2084bedd3b9af866f229bc1048,w150.jpg?author=Viado&auth=4c1609f69274716ff0bcfaedd6909eba)
źródło: 1
Pobierz
Komuś tu się sufit na łeb zwalił.( ಠ_ಠ)
Nie ma to jak tłumaczyć januszerstwo inflacją.
#wroclaw #polska #gastronomia
źródło: temp_file.png7530363367004886901
Pobierz@Talaith: Jestem bardzo ciekawy czy i kiedy uciskani przedsiębiorcy zmniejszą ceny swoich usług jak stanieje energia i niektóre składniki (sezonowe) ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
https://smaker.pl/informacje-najdrozsze-jajka-w-polsce-20-zl-za-sztuke,1899245,a,.html
Gdyby to śniadanie kosztowało 100 złotych, to wciąż byliby ludzie, którzy
@Ogau: ale wiesz że kelner, kucharz i właściciel lokalu muszą jeszcze na tym zarobić a koszta z roku na rok rosną (zusy, wynajem lokalu)
Ty se chyba jaja robisz?
Ale "1" są w każdej biedronce po 1 zl
@Ogau: hotel to ttrochę inna sprawa, w hotelu też za 50-80zł masz nolimit i masz na prawdę ogromny wybór można wybierać i przebierać w tym co chcesz zejść już o piciu nie mówiąc i jesz oraz pijesz ile chcesz. Więc w jak i wspomnianej przez Ciebie francji, tak samo jest w i polsce.
@Thunderlane: Ludzie tym tłumaczeniem przedsiębiorców i obwinianiem o wszystko rząd sami ukręcili na siebie bata i ciągle idą w zaparte chociaż są coraz bardziej #!$%@? xD
Tymczasem coraz więcej danych od zachodnich ekonomistów wskazuje, że inflacja nie jest nakręcana przez rosnące płace, a przez maksymalizację zysku przedsiębiorstw (przy gromkich brawach
@Viking-: Ok boomer
@pekak: reszty nie komentuję, bo gadasz głupoty, ale do tego mógłbyś podać źródło, bo ciekawe
Chłop tu ostatio 10 tysięcy zarobku i mu do pierwszego nie starcza, to już widzę jak idzie na taką jajeczniczke za 40 zł.
Ba, jajecznicę to sobie zrobi sam w domu, nawet lepszą, a w restauracji to by można zjeść coś egzotycznego np te keto placuszki albo hałke z kaszanka za, już za chwilę, 50 zł.
50 no
Podaj nazwę restauracji bo po opcjach keto i wege już wiadomo, że to taka aby naiwniaków oskubać
@Ogau: wszystko fajnie, tylko panowie to nie jest tak że jajka kosztują 4.5 a 25 zł to zysk xD Przeciez trzeba doliczyć pozostałe składniki +
@Marczeslaw: Jakby nie było na to klientów, to by nie było takich cen. Proste. Ale oczywiście nie dla polskiego konsumenta, który narzeka, ale grzecznie płaci.
@Ogau:
dasz linka?
Rozumiem, ze przychodze z ulicy, place 12 ojro i mam jedzenie non limit na sniadanie? Czy moze to jest doplata do calosci uslug za ktore placisz w tamtym miejscu i zeby zjesc sniadanie za 12 ojro, najpierw musisz zaplacic za nocleg?
@Ogau: ciekawe w jakim xD Chyba w Ibis budget.
No i to jest cena dla gości czy z ulicy? xD Bo na pewno nie dla gości z ulicy, tylko bulisz grubą kasę za nocleg i masz dodatkowo śniadanie.