Aktywne Wpisy

wykop +8
Dzień dobry, Wykop (ツ)
W ostatnich dniach pojawiło się kilka drobnych usprawnień w serwisie, o których śpieszymy Was poinformować. Wdrożyliśmy między innymi poprawki do ankiet; w tagach autorskich uwzględniliśmy czarne listy; zmieniona została wybierałka do lenny faceów; naprawiliśmy również możliwość dodawania innych kont społecznościowych na swoich profilach, a obecnie pracujemy nad kolejnymi sugerowanymi przez Was zmianami.
Wiele Waszych ostatnich zgłoszeń dotyczyło aplikacji iOS. Zdajemy sobie sprawę, że na tym etapie nie spełnia
W ostatnich dniach pojawiło się kilka drobnych usprawnień w serwisie, o których śpieszymy Was poinformować. Wdrożyliśmy między innymi poprawki do ankiet; w tagach autorskich uwzględniliśmy czarne listy; zmieniona została wybierałka do lenny faceów; naprawiliśmy również możliwość dodawania innych kont społecznościowych na swoich profilach, a obecnie pracujemy nad kolejnymi sugerowanymi przez Was zmianami.
Wiele Waszych ostatnich zgłoszeń dotyczyło aplikacji iOS. Zdajemy sobie sprawę, że na tym etapie nie spełnia

Amestris +1
Mirki, zastanawiam się jak wasze doświadczenia w mieszkaniu z teściami lub rodzicami będąc w związku.
Dajcie znać czy pozytywne wrażenia, czy negatywne, czy da się tak funkcjonować albo w jaki sposób ustawić sobie relację z nimi mieszkając u nich.
Ogólnie to przy okazji chciałam też zapytac o mieszkania w ich bliskim sąsiedztwie, czy mocno upierdliwe XD
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tesciowa #kiciochpyta #pytanie #rodzina
Dajcie znać czy pozytywne wrażenia, czy negatywne, czy da się tak funkcjonować albo w jaki sposób ustawić sobie relację z nimi mieszkając u nich.
Ogólnie to przy okazji chciałam też zapytac o mieszkania w ich bliskim sąsiedztwie, czy mocno upierdliwe XD
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tesciowa #kiciochpyta #pytanie #rodzina
Rok temu zarabiałem 3k netto w Januszexie jako informatyk / magazynier / dostawca (chłopiec od wszystkiego). Teraz dostałem nową pracę (DevOps) i będzie to 8k netto. Pamiętam jak niedawno myślałem, że 6k to będzie dla mnie za dużo i taka wypłata będzie mi starczyć do końca życia XD Nie wspominając o wyższych kwotach które były dla mnie szczytem marzeń. Jak ktoś w siebie nie wierzy, to zachęcam do ciężkej pracy bo to naprawdę popłaca. Nie poddawajcie się i dajcie z siebie wszystko :)
#praca #pracait #it #devops #januszex
@ifeelikewykopek: Nie za bardzo popłaca, nie masz na nic czasu i tracisz zdrowie a na koniec i tak człowiek jest niezadowolony.
@hu-nows: XDDDDD raczysz sobie żartować, najlepiej opłacani są skoczkowie, często również ściemniacze którzy ładnie przechodzą rozmowy ale realnie nic nie potrafią i po 3-6 miesiącach kolejny frajer i tak się kręci.
Często najlepsi nie zarabiają najwięcej a ci którzy potrafią się sprzedać.
@peoplearestrange: no to jej placą za bycie przedstawicielem handlowym a nie kodowanie. Ona ma prawo zarobic wiecej niz wszyscy tworcy tego softu
@hu-nows: o to to. Ja np wiem że do programowania itp się nie nadaje. Raz, że nigdy coś takiego mnie specjalnie nie interesowało, dwa dla mnie exel jest nie
Nie idealizuj za bardzo. Znam osoby co dobrze pracują a wstydzą się zapytać o podwyżkę a znam też osoby, które jak tylko nie dostaną podwyżki, to od razu zmieniają pracę, pomimo że super koksami nie są. Zgadnij, którzy zarabiają marnie a którzy 20k.
Programista idealna to taki, który umie coś zrobić ale
@matka_boska_w_klapie: ja mam na linkedinie wpisane doświadczenie z Go i raz na jakiś czas dostaję ofertę, a jestem zwykłym devem, a nie devopsem. Go jest chyba jednym z bardziej popularnych języków u devopsów.
Komentarz usunięty przez autora
Żeby nie było - gratuluję, ale to ostry job changer