Wpis z mikrobloga

Cyrk. Wolno czcić zbrodniarzy wojennych ale tylko pod warunkiem, że jesteś z Ukrainy. Jeśli jednak śmiesz zrobić to samo co Ukraińcy u siebie w kraju to zostaniesz wpisany na listę SBU.

Pomijając już nawet kwestię dostaw czy innych, można mieć w tym temacie podzielone zdania jednak straszenie Polaków SBU/ZSU pokazuje, że troszkę za daleko się zagalopowali towarzysze. Ja bym się na ich miejscu skupił bardziej jak tego Putina do Hagi zaciągnąć zamiast dyktować Polakom jak mają żyć u siebie w kraju i kogo czcić.

Kwiii nie będziesz mówił im kogo mają czcić u siebie w kraju kwiii Jednak oni mogą to robić xd

#ukraina #polska
źródło: IMG_20230323_053502
  • 62
@JPRW: na Ukrainie czczą zbrodniarzy i to na duuużo większą skalę niż w Polsce. Pietnujesz ludzi którzy twierdzą, że to źle jednocześnie srasz w własne (przypuszczam że nie) gniazdo i wypominasz paru odklejencow z skrajnej prawicy Polakom.

Powiesz, że kult UPA to kult morderców i zbrodniarzy czy jednak nie przejdzie ci to przez palce co?
@Aquamen: Piętnuję, uważam, że zwłaszcza w Polsce nie powinny być eksponowane czerwono-czarne barwy, bo o tym zdaje się ostatnio rozmawialiśmy, tak? Natomiast nie jest to nielegalne i imho nie powinno być. A kolejną kwestią jest to, też chyba właśnie tobie to tłumaczyłem, że eksponowanie tej symboliki to nie oznacza antypolskich poglądów, wręcz przeciwnie.

Natomaist jak ktoś się "troszczy o pamięć o Wołyniu" w koszulce z Zadzierskim, bo on "bronił Polaków" to
@Aquamen: Patrzenie co nosza Ukraińcy na wojnie i jakich symboli używają jest o tyle #!$%@?, że oni tam mają wojnę obronną. Przeciętny Ukrainiec niekoniecznie wie że nosi naszywkę zbrodniarzy, dla niego to bardziej patriotyczny symbol i o ile w Polsce jeszcze można edukować, to na Ukrainie raczej liczy się żeby przetrwać i #!$%@?ć poza granice kraju ruską swołocz aniżeli przejmować się, że wychwalają Banderę. Tym to po wojnie można się zająć,
@Aquamen: Generalnie nieźle ci na głowę siadło, widać jaką drogę przeszedłeś przez rok. Najpierw codzienne wpisy z ostrzeżeniami o ruskich trollach. Potem załapałeś się na zarzutkę i emocjonalnie siadłeś na Banderze, bo jak to wykopki mogły mieć zimniejszą głowę od ciebie i nie tak emocjonalnie i bardziej stoicko reagować na temat od dekad rozgrywany przez ruską propagandę. Jeszcze kilku wsiadło na ciebie i nabluzgało ci od onuc, że przynudzasz w temacie
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: btw ty to Panie Prosiak też niezły aparat jesteś, całe dnie siedzisz na wykopie i szukasz Rosjan, robisz sobie listy z tego xD Co trzeba mieć w głowie, żeby marnować życie na takie bzdury? Nie odpowiadaj, wiem sam to robiłem ale na szczęście otworzyliscie mi oczy. Dziękuję.
na Ukrainie czczą zbrodniarzy i to na duuużo większą skalę niż w Polsce

@Aquamen: Rozumiem, ze straszny ból dupy masz, choć nie wiem o co.
Tam trwa wojna, bohaterowie z innych wojen są dla nich potrzebni. A że najwięksi ich bohaterowie brali też udział w zbrodniach wojennych, to wynik trwającej wtedy wojny zbrojnej i propagandowej. Do dzisiejszych czasów dla Ukraińców nie istniała tragadia na Wołyniu, bo to nie był temat do
Tam trwa wojna, bohaterowie z innych wojen są dla nich potrzebni. A że najwięksi ich bohaterowie

@dlugi-gr: Gdzie są im potrzebni? W Krakowie na przykład? Wytłumacz mi tak na twój chłopski rozum jak kultywowanie faszystowskiej symboliki w obcym kraju pomaga żołnierzowi w okopie tysiąc kilometrów dalej

No weź mi wytłumacz bo naprawdę nie wiem.