Aktywne Wpisy
pieknylowca +172

wszystkieNazwyZajete +104
Wystarczy 5 minut rozmowy z osobą którą zarabia najniższą krajową żeby dowiedzieć się dlaczego właśnie tyle zarabia, żeby sobie nie słodzić (zarabiam lekko ponad średnią krajową) wystarczy 5 minut konwersacji z moi sąsiadem który zarabia prawie dwa razy tyle co ja, abym zobaczył że jest na wyższym poziomie intelektualnym,przedsiębiorczym i ekonomicznym niż ja, w skrócie :prezentuje wyższy poziom rozwoju niż moja osoba. Im jestem starszy tym bardziej widzę że świat jest sprawiedliwy,
auto 2 lata temu miało regenerowana skrzynie - więc "tutaj bym przyczyny nie szukał" - w skrócie :
w silniku coś stuka/terkocze gdy jest na luzie (nie równomiernie) , gdy wcisne sprzęgło - cisza - słychać sam silnik. mogę pompować sprzęgłem aż wkoncu terkotanie bd prawie ledwo słyszalne - co każde wciśnięcie dźwięk jest głośniejszy, albo odwrotnie - słucha go ciszej. co może byc przyczyną?
dodam, że jeżdżę z tą usterka już ponad 15kkm.
#mechanika
#fiat
#mechanikasamochodowa
#samochod
Szukaj warsztatu który się w tym specjalizuje. Dobrze zregenerowana skrzynia powinna spokojnie wytrzymać 150kkm.
nie jest to dziwne, że z taką usterka zrobiłem już tyle kkm? podczas jazdy nic nie słychać - tylko na luzie...
Napewno przejadę się do Pana który naprawiał ta skrzynie, bo nie uśmiecha mi się płacić kolejne 2.5k "od tak" :D
ani dwumasa czy samo łożysko nie było wymieniane. mechanik stwierdził, że nie ma takiej potrzeby jest "zużyte" w mały stopniu i można jeszcze jeździć.
dodam, że turkotanie zaczęło się 4-5msc po naprawie skrzyni - po odebraniu auta od mechanika wszystko było idealnie
Jednak nikt nie da ci gwarancji ile to wytrzyma.
Tak trzeba zdjąć skrzynie łożysko z wysprzęglikiem wchodzi na wałek atakujący wychodzący ze skrzyni biegów.
Zbieżność na końcu no i pytanie w jakim stanie jest dwumasa.
https://streamable.com/rd3p1a
próbowałem nagrać :)