Wpis z mikrobloga

@masternodeBTC: Wczoraj jak jeździłem, zaczynałem przy 7st, kończyłem przy 15st, wiatr całkiem wiał w pierwszej połowie - termo z długim rękawem, kamizelka i na to bluza, dla mnie optymalnie było
@masternodeBTC: termo w zależności od temperatury z długim lub krótkim rękawem na to podstawowa bluza z decathlonu RC100 + cieniutka kamizelka jako ochrona przed wiatrem

Taki zestaw sprawdza się u mnie do około 5 stopni, poniżej zmieniam bluzę i kamizelkę na kurtkę
@masternodeBTC hejo, zależy od temperatury i wiatru. Na bardzo zimne warunki -5/5 i wiatr windstopper rogelli merino a pod nim może być nawet podkoszulka tylko. To jest coś co się nawet sprawdzi w zimie przy -10 gdy da się bluzę z długim rękawem pod spod. Na średnie 0-7 podkoszulek i Softshell lub koszulka długi rękaw i nie ocieplony windstopper. Na więcej stopni bluza bez membran wiatroszczelnych. Warto wybierać modele rozsuwane oraz z
@masternodeBTC: 3-16 stopni -to władam kurtkę endury. pozamykana chroni przed wiatrem i przyjemnie ciepło jest w niej, przy wyższych temp rozsuwam boki i też świetnie oddycha. endura mt500, mało kolarska ale robi robotę