Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +138
Jak śmiesz zarabiać aż niespełna 800 euro ROBAKU?! To krzywdzi wielomiliardowe zagraniczne korpo, ich prezesi i akcjonariusze płaczą nocami, bo przez Ciebie musieli zrezygnować z zakupu sześćdziesiątego dziewiątego penthouse’u inwestycyjnego 15 m2! Widzisz, co narobiłeś?!
Wprawdzie psiembiordzy podnieśli ceny bo hehe inflacja (którą sami wywołali), zyski rekordowe, Ciebie nie stać na wynajem za cały miesiąc pracy, bezrobocie minimalne, ale Ty robaku masz pracować na swojego pana, który zarabia na Tobie kilkanaście razy
Wprawdzie psiembiordzy podnieśli ceny bo hehe inflacja (którą sami wywołali), zyski rekordowe, Ciebie nie stać na wynajem za cały miesiąc pracy, bezrobocie minimalne, ale Ty robaku masz pracować na swojego pana, który zarabia na Tobie kilkanaście razy
Kolczaneiro +25
Mojego kolegę #programista15k a tak naprawdę #programista30k właśnie zwolnili z dnia na dzień wraz z 30 innymi osobami w biały dzień.
Takie uroki pracy b2b (╯︵╰,)
#programowanie
Takie uroki pracy b2b (╯︵╰,)
#programowanie
Do tej pory płaciłem ostanie pół roku po 284 PLN, a teraz 415 PLN/mc. To jest ta magiczna podwyżka czy też nagle mi wzrosło zużycie?
Mieszkanie ~60m2, 2+2.
z tą taryfą g11, to macie na myśli coś takiego, jak na zrzucie? pytanie może głupie, ale na wszelki wypadek, czy nie ma jakichś kruczków i innych ukrytych haczyków, których laik nie widzi
kurde, wychodzi wam korzystniej niż u mnie, a z tego co widzę, mam czyste g11 (zrzut dołączony wyżej). U mnie jest 250kWh i do zapłaty 241,33zł. Macie może jakieś podejrzenia, czym może to być spowodowane?
@abrakadabra1859: sprawdź urządzenia. Ja wcześniej miałem psującą się lodówkę i ona zawyżała mi zużycie.
Żarówki wszystkie ledowe, odkurzacz hula codziennie (zwierzaki w domu), zmywarka i pralka co drugi dzień, płyta indukcyjna co kilka dni, mikrofala. O TV czy monitorze nie wspominam, bo to groszowe sprawy.
Ale ale, po dogłębnym wczytaniu się w post i tego co pisał @marcel_pijak odnośnie opłaty handlowej, to wyszło mi, że (z tego co rozumiem) niepotrzebnie
u mnie
Zabezp.(A): 20
Moc umowna (kW): 11,00
a u ciebie odpowiednio 25
Jeśli dobrze rozumiem, UMOWA Z CENNIKIEM, ma gwarantować cenę na okres trwania umowy, a w drugim przypadku, jeśli za 3miesiące zmienią cenę, to mi się zmieni?
Grupa taryfowa Sprzedawcy: G11
Grupa taryfowa OSD (dystrybucja): G11
Zabezp.(A): 20 Moc umowna (kW): 11,00 Ilość faz: 3
Umowa z cennikiem gwarantuje cenę, ale masz też dodatkowe opłaty, jak np. handlową. Dają jakieś gratisy, serwisant, itp., ale jeśli nie korzystasz to raczej na plus na tym nie wyjdziesz. Ja cały czas mam podstawową taryfę i wiem za
Chyba @sentinelx juz Ci wyjaśnił co i jak. Do mnie kiedyś też wysłali propzycje przejściana umowe z gwarancją ceny, ale właśnie w dodatkach były jakieś śmieszne usługi.
Jak sobie policzyłem to mi wyszło faktycznie, prąd tańszy, ale przez te usługi wychodziło mi sumarycznie drożej o jakies 20-30 dychy (jak dobrze pamietam). Wiec olałem ich propozycję.