Wpis z mikrobloga

@UlanaGraszka: No kiepściutka ta pizza. Ale jest dużo takich sieciówek z podłymi pizzami jak dagrasso, biesiadowo, gruby benek, telepizza, k2, 105... i jakoś na rynku funkcjonują. Choć jeszcze dominos z tych co wymieniłem to chyba najlepszy. Jak pizza to tylko włoska.
@GamePL7: 4g suchych na 1,75 szklanki mąki + 0,8 szklanki wody, trochę oliwy z oliwek, trochę soli.
Miesza się z to 5-10 min w robocie planetarnym, później 45-60m na piecu rośnie.
Rękoma formuję placek.
Sosik mam zamrożony wcześniej zrobiony, tylko dodać mozzarellę, pepperoni, paprykę, pieczarki, na koniec świeże liście rukoli, ale dodatki jak kto lubi.
odczekać 15 min żeby jeszcze urosła i do piekarnika na 250 / 10 min około

mjodzio
@gargantel: 1.75 szklanki mąki to nawet nie jest 0.5kg. Przy twoim dawkowaniu to wychodzi 20g drożdży (świeżych) na 1kg mąki, tu na filmiku jest 5g na 1kg mąki, co i tak jest dosyć sporą ilością, ale to wszystko w domowych warunkach.

Co do tego wysłanego filmiku, jak już będziesz chcieć się nim kierować, to według mnie trochę za dużo wody jak dla początkujących osób, ale próbuj, eksperymentuj