Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +74
Standardowy człowiek spędza w pracy 8 godzin. Spędza ok godzinę na dojazd w jedną stronę, potem w drugą. Dajmy, że nawet godzinę całościowo, to daje 9 godzin wyjęte z życia. Dodatkowo jakieś gotowanie czy sprzątanie, kolejny odjęty czas.
Jak ludzie cieszą się takim życiem? Połowa jak nje więcej życia zmarnowana na pracę, mało przyjemności i wizja zapierdzielania w ten sposób +40 lat.
Nikt z moich znajomych nie rozumie tego jak nad tym
Jak ludzie cieszą się takim życiem? Połowa jak nje więcej życia zmarnowana na pracę, mało przyjemności i wizja zapierdzielania w ten sposób +40 lat.
Nikt z moich znajomych nie rozumie tego jak nad tym

kimunyest95 +47
Wy sobie lepiej zobaczcie na czym polega "Karate Fudōkan". Sport, w którym nasza niezwyciężona i niezależna Polka zdobyła tak wiele medali. Przecież to są szachy dla debili XDDDDDDDDDDDDD i jakby mi się chciało, to sam bym natłukł w takim pajacowaniu z 50 medali, tworząc jakąś swoją organizację tak jak zrobił to Ilija Jorga.
I jeszcze rozpowiada w mediach, że komentarze ludzi o zawdzięczaniu wszystkiego Robertowi są śmiechu warte XDDD NO NA PEWNO
I jeszcze rozpowiada w mediach, że komentarze ludzi o zawdzięczaniu wszystkiego Robertowi są śmiechu warte XDDD NO NA PEWNO

Cześć
Jak zaglądam w politykę zwrotów przy zakupie telefonu jaki mnie interesuje to jest taka informacja.
"Zachowaj przedmiot w oryginalnym stanie, z zewnętrznym pudełkiem marki, dołączonymi etykietami, instrukcją obsługi, kartami gwarancyjnymi i oryginalnymi akcesoriami w opakowaniu producenta w celu pomyślnego opracowania zwrotu."
Dlaczego w takim razie wchodząc na Amazon widać tyle produktów z drugiej ręki po zwrotach gdzie brakuje akcesoriów albo np. uszkodzone opakowania, brak instrukcji, brak ładowarek w telefonach albo porysowany ekran.
To jak to w końcu jest Amazon przyjmuje tylko zwrócone przedmioty do 30dni w stanie nienaruszonym czy można oddać produkt w dowolnym stanie a on potrącają jakąś kwotę za odesłanie niekompletnego produktu?
Chodzi mi o produkty które mają stan: akceptowalny, dobry, bardzo dobry, jak nowy itp. skąd pochodzą te produkty?
W wielu krajach sprzedawca nie może odmówić zwrotu towaru, a za tym chciałby aby był w jak najlepszym stanie aby go ponownie sprzedać w cenie z zyskiem.
ew. niektóre przepisy w krajach pozwalają na uszczuplenie zwrotu kasy jak towar jest niekompletny lub uszkodzony.
a ludzie, jak to ludzie - mają w dup#$% co tam amazon pisze - zwracają jak im się
Bo to nie jest zwrot ustawowy (na ten jest 14 dni od odebrania przesyłki), tylko dobra wola Amazonu. Przez te 14 dni muszą przyjąć zwrot nawet jak towar jest niekompletny i nosi ślady użytkowania. Przez pozostały okres mogą już dowolnie kształtować politykę zwrotów.
Regulamin nie może ograniczyć praw przysługujących kupującemu z mocy prawa.
Słyszałem też, że jak ktoś tak robi cały czas celowo, kupuje zwraca non-stop to mogą zablokować konto?