Aktywne Wpisy
bert74 +14
Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.
Od pewnego czasu moim "guilty pleasure" stało się czytaniem postów spod tagów #przegryw #blackpill #redpill itp. Początkowo dlatego, że czułem pewnego rodzaju dumę, że osobiście udało mi się uniknąć tego losu. Pomagało mi to unaocznić drogę jaką przeszedłem, bo kiedyś byłem w podobnej sytuacji.
Jeszcze jako licealista nie miałem zbyt wielkiego powodzenia wśród dziewczyn. Miałem spore grono znajomych, ale raczej nie byłem postrzegany jako
Od pewnego czasu moim "guilty pleasure" stało się czytaniem postów spod tagów #przegryw #blackpill #redpill itp. Początkowo dlatego, że czułem pewnego rodzaju dumę, że osobiście udało mi się uniknąć tego losu. Pomagało mi to unaocznić drogę jaką przeszedłem, bo kiedyś byłem w podobnej sytuacji.
Jeszcze jako licealista nie miałem zbyt wielkiego powodzenia wśród dziewczyn. Miałem spore grono znajomych, ale raczej nie byłem postrzegany jako
Reevo +2
Kładąc stopy na kanapie, zdejmujecie skiety?
Ja zdejmuję, bo brzydzi mnie przenoszenie na nich resztek moczu z łazienki, lub syfu z korytarza.
Różowa nie zdejmuje i każe mi ogarnąć swój autyzm.
Od kiedy normą jest bycie brudasem ?
#kiciochpyta #rozowepaski #niebieskiepaski
Ja zdejmuję, bo brzydzi mnie przenoszenie na nich resztek moczu z łazienki, lub syfu z korytarza.
Różowa nie zdejmuje i każe mi ogarnąć swój autyzm.
Od kiedy normą jest bycie brudasem ?
#kiciochpyta #rozowepaski #niebieskiepaski
Zdejmujecie skarpety kładąc nogi na kanapie?
- tak 8.1% (122)
- nie 91.9% (1392)
Wrocław - Archicom - Olimpia Port
Przykład mieszkania na wynajem i oferta dewelopera.
Wynajem wykończone 48m2 - 2500 zł
Zakup stan deweloperski (tutaj przykładowe z promocji bo tylko dla kilku mieszkań są ceny) 60.7m2 - 600k (10750m2)
Rata kredytu na gołe (nie liczę nawet wykończenia w które trzeba wpakować jeszcze kupę kasy) to
48x10750=516k to 4125 zł (w tym 3839 zł to odsetki)
Wynajem tańszy o 1339 zł od części odsetkowej policzonej za stan deweloperski.
Jak to się ma chu*ja spinać? Słucham państwa.
Screeny w komentarzach.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #mieszkaniedeweloperskie
To że chwilowo mamy pierwszy rok kiedy to wychodzi drożej w kredycie nic nie znaczy w przypadku kilkunastu lat. Raty maleją, czynsz niespecjalnie.
Jak na razie nie wychodziło nigdy gorzej.
Przez 10 lat wynajmu zakładając, że ceny się nie zmienią jesteś w plecy lekko 300k.
Jak ktoś mądrze podchodzi do kredytu, ma najemców to nawet przy uwzględnieniu remontu przy 10 latach nie wyjdzie na tym gorzej niż 300k chyba, że nieruchy serio by zleciały ostro w dół. Marzenie.
tylko dzis wyczerpalbym za caly ten rok. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kupujesz i rośnie - proste.
Jprdl we własnym czynszu i opłat nie będziesz miał? Miejsce postojowe też trzeba by dodatkowo kupić więc kredyt jeszcze wyższy :)
Jak wy to tak liczycie to nie dziwne, że was tak pięknie ubrali.
myślisz że nie boli mnie, że ratę płacę 7 zamiast 3,5? boli. ale powoli jeszcze rok dwa może trzy może pięć. będę dokładał do tego interesu 1000 albo 2 co miesiąc. za 5 lat przestanę dokładać. a za 25 będę miał mieszkanie z czystą hipoteką.
Masz jeszcze jakieś uwagi?
A czemu się tak unosisz ubrany człowieku (zapewne na górce) XD?
Ja nie wiem kiedy przestaniesz dokładać XD co mnie to, że lubisz dokładać do interesu :)
czy jak ci wyślę tutaj skany aktów notarialnych publicznie to zamilkniesz i przeprosisz?
że teraz rynek na sprzedaż jest gówniany i nie jestem