Aktywne Wpisy

mirko_anonim +328
#biedanonim
Jako kogoś zajmującego się AI na co dzień strasznie wkuriwa mnie ten cały sztuczny hype i rzesze pseudoeksperów, którzy obejrzeli 10 minutowy filmik o ChatGPT od "entuzjasty technologii" i już wszystko rozumieją.
Modele bazujące na tej architekturze co GPT4, czyli na Transformerach nie są stanie osiągnąć poziomu AGI i zyskać świadomości. W zasadzie to co odróżnia GPT4 od modelu który można sobie wytrenować w domu to rozmiar sieci oraz przede wszystkim
Jako kogoś zajmującego się AI na co dzień strasznie wkuriwa mnie ten cały sztuczny hype i rzesze pseudoeksperów, którzy obejrzeli 10 minutowy filmik o ChatGPT od "entuzjasty technologii" i już wszystko rozumieją.
Modele bazujące na tej architekturze co GPT4, czyli na Transformerach nie są stanie osiągnąć poziomu AGI i zyskać świadomości. W zasadzie to co odróżnia GPT4 od modelu który można sobie wytrenować w domu to rozmiar sieci oraz przede wszystkim

soldado +1120
Chłop właśnie jedzie wycinać kolejne węzły chłonne z przerzutami czerniaka. Oby ostatnie #zalesie #chorujzwykopem #czerniaksoldado
#koty #behawioryzm #zwierzeta
Niestety ale musicie cierpieć teraz i odwrócić proces. Czyli jak naszcza to nie dostanie jedzenia. I dawać mu jedzenie jak wyjdzie z kuwety. Będzie dużo ryku bo nie będzie wiedzieć c osie dzieje ale zrozumie.
I niestety koty są perfidne czasami ;)
@TakiGupiZeSzok: no to jak nie dostanie kilka dni jedzenia to nic mu nie bedzie :)
Mój niestety jest nauczony ze jak wstaje z łóżka to rzeczywiście zaczyna nawoływać o jedzenie ale czeka grzecznie zawsze jak wstanę więc mnie nie budzi nigdy o dziwnych porach. Ale mój to jest rasowy i ogólnie te koty dostosowywuja się
@TakiGupiZeSzok: nauczyła głupio kota to teraz ma(cie). Po pierwsze, jeśli kot nie miał zrobionego USG to trzeba to zrobić. Potem nie karmić gościa po zeszczaniu się i to wystarczy. Po około stu razach nie dostania żarcia po sikaniu zacznie ogarniać, że to nie działa. Niestety dziesiątek czy nawet setek powtórzeń nie przeskoczysz. No i nauka na pierwszym miejscu a nie, że żarcie ma być o 8
@marten: ja #!$%@? jeszcze zacznij #!$%@?ć kota albo go wywalać z domu na noc za karę, co wy ludzie macie w głowach
Chowanie rzeczy pod dywan, zrzucanie wszystkiego z półek, robienie największego hałasu po 23 gdy widzi, że człowiek zasnął, skakanie na firanki bo fajnie spadają z karnisze a człowiek zaraz naprawi, kitranie bombek z choinki z tylko sobie znanych miejscach żeby mieć zapas gdy zły człowiek zabierze poprzednia o 23:15 i szereg innych.
Potem znawcy piszą, że nie są złośliwe, bo sami nie wiedzą co z tym
Ja lubię zwierzęta ogólnie ale nie zdecydowałbym się nigdy samemu na żadne zwierzę. Jak będzie temat następnego zwierzęcia to w życiu na to nie pozwolę. Zwierzę nie będzie mi życia układać bo chce mu się żreć.
@TakiGupiZeSzok: brutalna przemoc czyli, jak naszcza to wrzucasz mu twarz w te siki i klepiesz szmatą po ryju i dupsu
skuteczność 100%
No w takiej sytuacji to masz racje. Różową moim zdaniem podjęła się zadania bez jakiś większych refleksji. Przecież Ty nie możesz normalnie funkcjonować. A jak będziecie chcieli mieć dziecko to co wtedy? Wszyscy
Po pierwsze to się nie nadajesz do posiadania kota co widać już że stylu pisania o nim.
Po drugie kot w przeciwieństwie do ludzi nie przejawia uczuć wyższych takich jak złośliwość.
Po trzecie to nie on się nauczył tak zachowywać tylko Wy go nauczyliście, że jeśli nasika to dostanie jedzenie.
Kota można oduczyć tego zachowania na pewno szybciej niż was jak należy traktować zwierzę bo najwyraźniej w ogóle nie wiecie
Tak oddać kota komu innemu XD Kot będzie przeżywać zmianę miejsca zamieszkania plus brak opiekunów i wtedy może przestać jeść itp.. chłopie co Ty gadasz ?!
Od tej pory wycieraj i wracaj do tego, co robiłeś. Ignoruj gnoja. Może się nauczy, że szczanie = sprzątanie = ignorowanie.
Ja go karmię tak jak
@calka-rekurencyjna A moim zdaniem to #!$%@? kocopoły żyjąc w błędnym przeświadczeniu, że przejrzałaś zachowanie kotów na wylot i teraz możesz dawać innym nic niewarte porady. Potem ktoś te twoje bzdury przeczyta i jeszcze to sobie weźmie do serca.
Jakbyś go bił przed daniem jeść to wychowałbyś kota masochistę