Wpis z mikrobloga

Wczoraj wysyłałem paczkę na reklamację.
Kupiłem za mały gabaryt w automacie Paczkomat® #pdk, bo cebula mocno (zaoszczędzona złotówka XDDD)
Po tym jak się okazało, że paczka nie wejdzie kupiłem większy gabaryt i git.
Spojrzałem czy w apce jest możliwość zwrotu, niestety nie ma, a jedyna opcja to infolinia. Jak to zobaczyłem to przeszły mnie ciarki, bo wiadomo jak z tym jest, no ale spróbowałem.
Cała sprawa (dodzwonienie się, wyjaśnienie i zweryfikowanie) zajęła MAX minute.
Niech żyją Paczkomaty ()
#inpost #paczkomaty
  • 9
@Goronco:
Oni zazwyczaj zwracają na saldo konta w menedżerze paczek lub w kuponach na kolejną przesyłkę. Gotówki na konto prawie nigdy nie zwracają.
@Goronco:
Akurat przelew musi być zaksięgowany w ciągu 24 godzin od zlecenia (nie licząc sobót, niedziel, dni wolnych i świąt). Niektóre banki mają godzinę graniczną i przelewy zlecone po niej traktowane są jak złożone kolejnego dnia. Tak więc ja płaciłeś przelewem, to odejmij jeden dzień od daty wpływu na konto i będziesz miał dzień, w którym zlecili przelew (z dokładnością do jednego dnia, o ile nie był to weekend).
W przypadku
@Goronco:
Napisali że zwracają ci przelewem na konto, a nie w bonach. Po prostu po dacie wpływ na swoje konto, można mniej więcej określić kiedy wyszedł od nich przelew.
@Goronco:
Napisał wcześniej że zazwyczaj dają kupon lub zwracają na konto w menedżerze paczek. Potem ty wkleiłeś screena gdzie InPost podał że zwrócić przelewem na konto.
Zazwyczaj to nie to samo co zawsze.