Aktywne Wpisy

fanmarcinamillera +300
Jakby Krzysiu skończył jakas szkołę, a nie tylko zaczynał ich milion to może by się domyślił, jak wyglada to „poparcie” I wy konfiarze chcieliście go na prezydenta i lansowaliście na „znawcę ekonomii” bo bral udział w jakiejś bliżej nieokreślonej olimpiadzie ekonomicznej? XDDDDD #bekazpodludzi #konfederacja #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #polityka

vfcvfc +3
od czasu gdy powiedziałem znajomym, że jem placki ziemniaczane z ketchupem uważają że jestem #!$%@?, więc chciałbym rozwiązać ten spór kto tu jest jebniety
#jedzenie #gotujzwykopem
#jedzenie #gotujzwykopem

Placki ziemniaczane z keczupem
- Jem 21.0% (104)
- Jesteś pojebany 79.0% (391)
Takie małe podsumowanie mojego hulaszczego trybu życia.
Kredyt - 2500 (na stałej stopie jeszcze prawie 2 lata siedzę - epic win)
Przedszkole publiczne żłobek prywatny 2 dzieci - 1950zl
Prąd - 220
Woda - 280
Gaz (ciepła woda, ogrzewanie) 450. W lato spada do stówki.
Śmieci 120
Internet, tv 110
Telefony - 60
Raty za sprzęt do domu (zerówki) - 480
Paliwo do prywatnego auta - 280
Abonamenty dodatkowe - Netflix, spotify, legimi, f1pro 100
Siłownia 50
Razem - 6600 xD a gdzie żarcie, wydatki dodatkowe, ciuchy, jakieś wyjścia, lekarzy.
To nie jest kraj dla biednych ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#inflacja #zycie #polska #drozyzna #rachunki
@enron: ale ja nie pisałem, że jest to ekstrawagancja tylko, że po prostu zarabiając 3k nie wydaje się na żłobek 2k, bo po prostu na to nie stać. I koniecznością jest szukanie tańszych alternatyw.
Na dziś to bez 14k dochodu netto gospodarstwa/ miesiac, to nawet nie ma co myśleć o mieszkaniach/ budowie domu i wychowywaniu dziecka. I mówię tu o normalnym, spokojnym ale nie rozrzutnym życiu.
@kubas_782: ile? ლ(ಠ_ಠ ლ) Poza rodziną to chyba jeszcze samochód myjesz codziennie XD
To jest dobry punkt na dyskusję o tym dlaczego ludzie nie mają dzieci, może by chcieli mieć
@kubas_782:
co tak tanio
we Wrocławiu 1300 za sztukę + zajęcia dodatkowe to 2K0 się robi
@olokynsims: czyli w związku w Polsce musiałoby być może 10% ludzi.
@kubas_782: Dziękuję Ci niesitniejący Panie Boże, że mam mieszkanie bez kredytu i nie mam dzieci i mogę te pieniądze #!$%@?ć na giełdę.
Tak sobie myślę to w sumie jakbyś przez 3 miesiące nie płacił za kredyt i przedszkole to byś mógł sobie z partnerką na malediwy na 8 dni
Co do wody to najlepiej naczynia namaczać w Wannie i w tej samej wodzie myć dzieci
Zamiast siłowni to praca w przeprowadzkach(jeszcze zarobisz)
Zamiast wyjścia do knajpy to lepiej wyjść do znajomych na obaid, mózg odbiera to podobnie
@SzycheU:
Co z tego, że są wyższe? To będzie kiedyś jego ty wrzucając kasę w najem wyrzucasz pieniądze w błoto, a on je sobie "odkłada" gdyby ich potrzebował sprzedając mieszkanie (ofc nie całość, bo odsetki itp, ale da się wszystko mądrze robić nadpłacając itd)
no i co Ci dadzą te pieniądze na
@kubas_782: To nie jest kraj dla ludzi
Ale swoją drogą prowadzisz w domu jakąś manufakturę że tyle płacisz miesięcznie za media czy to tak tylko po to żeby gorzej wyglądało? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Taki patus to jak się dobrze zakręci w socjalu to i więcej dostanie niż średnia krajowa x 2 xD
Jak ja tego kraju nienawidzę :D
@pwone: nie istnieje tańsza alternatywa. Tzn. istnieje - nieposiadanie dzieci ( ͡º ͜ʖ͡º)