Aktywne Wpisy

Volantie +4
Miałem ciekawą rozmowę z dziewczyną na temat tego, jak wyglądałyby finanse w małżeństwie.
No i dla mnie sprawa prosta, każdy ma swoje konto i tworzymy 3 konto wspólne, na które wpłacamy razem pewną określoną pieniędzy (uwaga, nie po równo, ale jakiś % każdego z pensji) i to idzie na np. kredyty/ rachunki/ paliwa/ naprawy.
A prywatne rzeczy kupujemy z własnego konta.
No i w skrócie wg niej to może powodować w przyszłości
No i dla mnie sprawa prosta, każdy ma swoje konto i tworzymy 3 konto wspólne, na które wpłacamy razem pewną określoną pieniędzy (uwaga, nie po równo, ale jakiś % każdego z pensji) i to idzie na np. kredyty/ rachunki/ paliwa/ naprawy.
A prywatne rzeczy kupujemy z własnego konta.
No i w skrócie wg niej to może powodować w przyszłości
Czy się ze mną zgadasz ?(3 konta, każdy swoje + 1 wspólne) to dobry pomysł?
- Tak 78.7% (478)
- Nie 21.3% (129)
Kopyto96 +302
Kocham tego demota i ból dupy januszy o to, że nikt młody teraz nie chce pracować za darmo lub 5 zł za godzinę, bo można iść do pierwszej lepszej roboty na wakacje i dostać 5x tyle xD
#pracbaza #praca #zarobki #pieniadze #januszebiznesu
#pracbaza #praca #zarobki #pieniadze #januszebiznesu

@missioncritical: haha a debile dalej myślą, że papież jest jakimś "szefem" w wszyscy to są jego podwładni. Tumoki on był papieżem a nie królem z książki czy filmu. Nie miał władzy a był jedynie maskotką na wyjazdy aby pomachał ludziom. Gówno mógł zrobić z mafią w kościele a jakby coś zaczął kombinować to by szybko przestał machać jak Ratzinger.
@inflacja_biedaku: oczywiście, bo jak obalał komunę to był wszechwładny i inspirował miliony, ale
@inflacja_biedaku: i to jest po części prawda. KK to nie jest państwo, jego macki sięgają znacznie dalej. W każdym większym mieście na świecie znajdują się placówki kościoła. Sprawczość jaką posiada stolica apostolska nad tą gigantyczną siecią powiązań jest mocno ograniczona. Po prostu niektóre byty
@inflacja_biedaku: watykna to monarchia w której papieżm ma absolutną władzą. W Koście też ma absolutną władzę, ba jest nawet dekret mówiący, że papież jest nieomylby w sprawach wiary i morlaność!
Zastanówcie się ludzie jakie były realia w tamtych czasach, jak działała SB i policja, to naprawdę nie jest duży wysiłek.
@tonek88: więc lepiej było udawać że nic się nie działo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cała ta sytuacja będzie teraz grzana do wyborów i moim zdaniem pis tylko na tym zyska co mnie martwi.
Jan Paweł II był w historii kraju znaczącą
@tonek88: wtedy prokuratura wespół ze służbami wsadzałyby księży jednego po drugim bez większej medialnej afery. Nie było mediów opozycyjnych, które by stanęły murem za pedofilami jak dzisiaj media rządowe. Zastanówcie się ludzie jakie były
Jak już musisz, żeby zarobić na życie to chociaż taguj to gówno