Wpis z mikrobloga

Kia xceed czy cupra formentor? W obu silniki podobne 160km vs 150km. Wyposażenie na podobnym poziomie. Kia ok 150k pln, cena w przypadku formentora większa o ok 15k. Dużo ale dodałem sporo rzeczy jak elektryczny bagażnik, dach panoramiczny hak itd.
Na plus w Kia to skórzana tapicerka wentylowana, dłuższa gwarancja, tańszy pakiet przeglądów
W formentorze kamera 360
Czy coś innego szukać?
#samochody #motoryzacja
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ddiazepam: w formentorze dorzuć mocniejszy silnik, jak kupujesz podwyższone auto to i tak pewnie nie liczysz się ze spalaniem a ten 150hp ma 9.3 do setki w najlepszych warunkach. Będzie rozczarowanie jak na auto za 165k

Miałem podobny problem, byłem zadowolony przez rok bo przesiadałem się z gruza ale później zaczyna byc taki problem ze zanim zredukuje i zacznie ciągnąć to już niebezpiecznie się kończy odcinek do wyprzedzania jak się
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: Wyższe auto nie znaczy ze duzo pali. Wynajętym x3 20i miałem niższe spalanie niz moim i30N mimo że też starałem sie jechac 160km/h

@ddiazepam Zgadzam sie częściowo z powyższa opinia, jednak dodam że trzeba jednak zejść na ziemie. Jak ktos kupuje auta za 150k to moze dorzuci 15k ale nie kolejne 20-30k. 150k to nie jest duzo ale tez nie jest mało. Nie wiem jak w tym formentorze
  • Odpowiedz
@ddiazepam: a no i formentor w przeciwieństwie do ceeda nie ma ogrzewania przedniej szyby, a to jednak na polskie warunki jest ważny bajer, ostatnio jak jechałem na -10stC to woda spod kół samochodów zamarzała w locie na szybie i trzeba było włączyć ogrzewanie
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod: no niestety do tego silnika 190km w formentorze trzeba dołożyć prawie 30k co już daje cenę bliżej 200 a nie 165.. robi się drogo

Zobaczę te audi dzięki.
Nie mam dużych wymagan ale chciałbym czujniki parkowania z przodu i z tyłu, kamerę cofania, połączenie z telefonem/ mapy z telefonu, tempomat - fajny ten aktywny
  • Odpowiedz
@ddiazepam: Mmm a za 200-210k to już można mieć cupre leona kombi 300 koni z 4x4 ;)

Obczajaj to audi czym prędzej. Widziałem że tam są jeszcze a4 za 165k (pierwsze co widziałem) to super auto byś wyrwał. Jeśli ma też silnik 1.5 to nie będzie szybkie ale nieporównywalnie bardziej komfortowe
  • Odpowiedz
@ddiazepam: Ten jest na przykład spoko. Podstawowe komfortowe wyposażenia (no nie ma wentylacji siedzeń czy automatu parkującego albo szyberdachu), ale to jednak audi i to a4 czyli o 2 klasy wyżej niż auta które rozpatrujesz. W dodatku masz tam w cenie pakiet serwisowy na 4 lata, więc nic nie bulisz za przeglądy.

https://www.audi.pl/pl/web/pl/wyszukiwarka-samochodow-nowych/details.sc_detail.UE9MMDExNTAyMDIxMTU1NDY0=.html

Plus felgi 18" czyli komfort a nie sztywnosć
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod: fajny fajny, ale tutaj cena 221k trochę już zabija, poza tym A4 jest strasznie długa (chyba aż za długa)
Audi bardziej oglądałem Q3 i całkiem fajne. Za ok 170k coś już mają w ofercie. Z wyposażenia nie liczę na kosmos, chce kamerę parkowania, czujniki, tempomat, połączenie z telefonem (muzyka, mapy, rozmowy).
Wiem że szyberdachu nie będzie ale to jak najbardziej rozumiem w gotowym samochodzie.
Założenie haka będzie pewnie srogo
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod mam żonę, chciałbym żeby też jeździła - a krótszym chyba wygodniej
@klepie-biede oglądałem xceeda i spodobał mi się. Środek wcale nie jest gorzej zrobiony niż w formentorze - nawet jak macałem fotele to może i lepiej... Plus dla xceeda za kilka fizycznych przełączników, gdzie w formentorze mam tablet i tylko temperaturę i dźwięk do sterowania na szybko, resztę trzeba klikać przez ekran.
  • Odpowiedz