Aktywne Wpisy

Tynka02 +117
Ej a może skoro już wyciągamy brudy historyczne to przypomnimy sobie o mordercy burym (tym od mordowania Polaków a nawet dzieci z okolic Białegostoku) czy też o wielkiej idolce narodowców tzw. Ince co jest słynna z tego że uciekła z domu luzować szparę i napadać na okolicznych rolników razem z mniej znanym bandytą.
Największym żartem w tym wszystkim jest to że okolice Białostocczyzny usiane są grobami partyzantów ginącymi z rąk Niemców jak
Największym żartem w tym wszystkim jest to że okolice Białostocczyzny usiane są grobami partyzantów ginącymi z rąk Niemców jak

TormentedSoul +13
Każdy z Was był lepiej ubrany na maturę, niż Żeleński na odebranie najwyższego polskiego odznaczenia. Dlaczego on tak uwielbia okazywać brak szacunku innym? To nowy "standard" w dyplomacji?
Głowa państwa w którym jest wojna ma chodzić w brudnym dresie a na przykład państwa, w którym jest powódź w kaloszach i szortach?
#ukraina
Głowa państwa w którym jest wojna ma chodzić w brudnym dresie a na przykład państwa, w którym jest powódź w kaloszach i szortach?
#ukraina

Początek roku, budżety ustalone, a ilość ofert pracy najmniejsza od kilku lat. A stawki spadly na ryj xD Chociaż jak to LinkedIn, przeważnie oferty pracy to kontraktownie w #!$%@? projektach, stąd takie stawki. Ponadto sporo firm zwalnia, nawet więcej niż na początku covida xD Powiedziałbym że szykuje się pogrom w IT, ale później przypominam sobie na jak #!$%@? poziomie jest większość osób w IT i dochodzę do wniosku, że pogrom to co najwyżej będzie dla bootcampowcow i "java/node/c# developerow". Ciężko mi wyobrazić sobie kogoś ogarniętego kto nie może znaleźć dobrze płatnej pracy. Ostatnio przeszedłem się na kilka interview i miałem niezłego mind fucka odnośnie poziomu rekrutacji w firmach ze stawkami duzo ponad rynkowymi, byly one po prostu proste, a w feedbacku wniebowzieci. Odnoszę wrażenie że chyba ogolny poziom techniczny spada xD
jak jesteś seniorem to masa firm na tę chwilę nawet nie wejdzie z tobą w negocjacje płacowe tylko powie naura i weźmie jakiegoś midzika
@RapIArbuzy: No i tak to mniej więcej wygląda. Przez ostatnie 3 lata firmy łowiły z rynku każdego kto był choć trochę obiecujący, a teraz wylatują Ci, którzy tych obietnic nie dotrzymali ( ͡° ͜ʖ
Pamiętam z rozmów z kilkoma programistami z którymi współpracowałem; mówili gdy jeszcze pracowali na wschód od Polski to pensje również nie odbiegały znacząco od