Wpis z mikrobloga

a Lech nie da sobie strzelić 3 bramek w rewanżu

@bartman09: Lech może dać sobie strzelić 2 bramki i odpaść w karnych, także i Kowal może mieć rację i Djurgarden grać dalej. Ale osobiście jako kibic Lecha to chciałbym być tak pewny tego wyniku jak Kowal.
@pwone nie no śmieje się ( ͡º ͜ʖ͡º) Djurgarden musiałoby naprawdę wejść z buta w mecz, żeby was klepnąć trójką, a mam wrażenie, że wygrana jedną bramką, to będzie max ich możliwości. Przy założeniu, że się napną jak plandeka na żuku i poniosą ich kibice.
A Raków patrząc na tabelę, to jak wygra 5 z tych pozostałych 10 meczów, to też raczej prowadzenia nie odda.
@bartman09: jeśli o Lecha chodzi to ja tam wcale taki pewny awansu nie jestem. Oczywiście, że zaliczka 2:0 z pierwszego meczu nie jest zła, ale sprawa awansu wciąż jest otwarta. Jak nie #!$%@? w obronie i uda się skutecznie skontrować to będzie dobrze. Po 2:0 w Poznaniu to oni muszą, my możemy spokojnie czekać na rozwój wydarzeń. A co do Rakowa, no korony to bym im jeszcze nie zakładał, ale ekipy
@pwone jak Lech się nie zamknie z taktyką, żeby bronić zaliczki, tylko zagra swoje (pucharowe swoje), to spokojnie awansuje moim zdaniem. Ale też pamiętajmy z jakiej ligii się wywodzi, dlatego nie dziwię Ci się, że nie przesadzasz z optymizmem xD a popatrzyłem ma tabelę, to Raków teraz naprawdę nie będzie miał ciężarów w najbliższych meczach. Radomiak, Widzew, Miedź, Lechia i Korona. Oni są tak do bólu konsekwentni, że naprawdę 15 punktów nie
@pwone a sorry, źle popatrzyłem. Wcześniej Cracovia i Legia. No to jednak będzie trochę ciężej, bo jak tu się wyłożą, to potem wejść w rytm z teraz będzie już trudno.
@bartman09: wiesz, ostatnio na 3 kolejki przed końcem też mieli już wszystko w swoich nogach, a ostatecznie wywalili się w Lubinie. Tylko, że wtedy jeden taki błąd przesądzał. Teraz mogą przegrać nawet i 3 mecze z rzędu a i tak nie zmieni to układu tabeli. Bardziej komfortowej sytuacji mieć nie można. Jeśli nie zdobędą "Majstra" to będzie to chyba największa zmarnowana przewaga w historii Ekstraklasy.
@pwone: Mecz meczowi nie równy. Szwedzi mieli w meczu w Poznaniu też swoje szanse. Jak strzelą pierwszą bramkę to będzie nerwówka a wcale 3 strzelać nie muszą. Wystarczą im dwie i karne, Prześledź sobie ich wyniki. U siebie oni są bardzo mocni.