Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 204
@KRCZVSK: Mnie najbardziej wkurza że niby uchodźcy ale mają ubrania, nawet zimowe. Jeszcze ostatnio jak jednego śledziłem to zauważyłem że miał telefon! Pomagajmy ale z głową!
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: @suluf moja ciotka mi opowiadała, że u niej w bloku to Ukraińcy mieszkanie wynajmują. I mówiła mi, że to nie tylko wynajmują, ale tam mieszkają. No i tam była taka historia, że najpierw przed 2 miesiące płacili czynsz, dzieci chodziły do szkoły itd., a później, po tych 2 miesiącach, nadal płacą czynsz i ich dzieci chodzą do szkoły. Ja nie wiem czy tak mamy to przyjmować za normalne
  • Odpowiedz
ale tam mieszkają.

@Bover: To co to za uchodzcy jeżeli gdzieś mieszkają!?

nadal płacą czynsz

@Bover: Skoro uciekają to skąd wzieli pieniążki!?
  • Odpowiedz
@suluf: no właśnie ciotka mówiła, że wujek Stefan też był #!$%@? o to i postanowili to zbadać. Okazało się, że te Ukry pracują i stąd mają pieniądze. No i wujek oszalał prawie, bo on był bezrobotny w 2002 i to mimo że miał fach w rękach, no i wyczuł jakiś spisek, że oni tu przyjechali i od razu ten Ukrainiec robi w budowlance i dostaje pieniądze.

No i w końcu
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: to jeszcze nic. U mnie syn kolegi szwagra córki tej wiesi, wiesz której wiesi, tej co ma męża druznika co pracował z siostra elki, tej siostry edka wąsa opowiadał ze jakiś Ukrainiec jechal samochodem po pijaku i przejechał wycieczkę z przedszkola. Co prawda okazało się z to nie Ukrainiec a Polak katolik, ba, ksiądz; nie przejechał a przeleciał i nie wycieczkę szkolna tylko pół zastępu swoich ministrantów.

• Odpowiedz