Wpis z mikrobloga

@AdamES @luxkms78 @kuroszczur no to ja nie twierdzę, że nie ma za 2 zł, ale na pewno to nie jest średnia cena za bułkę xD sa samochody za 800k ale kupuje je 1% ludzi; poza tym 2015 był 8 lat temu, nawet bez takie inflacji, wojny i PiSu by ceny wzrosły (oczywiście że nie aż tak jak teraz, but still mem głupi)
  • Odpowiedz
  • 0
@PodniebnyMurzyn: Wiesz, kiedyś jak nie miałem kasy i oszczędzałem za granicą to jadłem jedynie najtańszy tostowy chleb i fasolkę z puszki za kilka dosłownie pensów. Ale to nie znaczy że nie można zjeść czegoś normalniejszego.
  • Odpowiedz
  • 0
@PodniebnyMurzyn samochody też podrożały bardzo. Akurat wina jarkow w tym jest najmniejsza, ale kupno nowego auta segmentu D to już nie jest 150000 tylko raczej 200000-230000 za podobny standard wyposazenia. Nie mówię o golasie z podstawowym silnikiem.
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: no średnia 2 zł to przesada, bo takich za 5 zł chyba jeszcze nie ma, ale okolice 1,50-1,60 na pewno. Mieszkam obok trzech piekarni i tylko w jednej jest jedną mała bułka za 95 groszy, reszta nie schodzi poniżej 1,20
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: w aprod czy bagitce od tyłu się ceny zaczynają. Lokalne stare piekarnie potrafią być jeszcze droższe. Wiadomo w marketach dużo taniej ale też i niższa jakość.
  • Odpowiedz
  • 1
@Limonene: tylko, że jak patrzymy na lokalne małe piekarnię i bułki dobrej jakości to one w tym 2015 też cenowo wychodziły drożej niż średnia. Ja nie twierdzę, że inflacji nie ma, bo jest. Ale mówienie, że za Tuska chleb kosztował tyle co teraz bułka to spore nadużycie.
  • Odpowiedz
Bułka orkiszowa

Typowy przykład lewicy która wybiera najdroższe

"ekologiczne" produkty

@MrNeko: Jesteś w stanie wskazać, jaką pokrętną logiką połączyłeś bułkę orkiszową z lewicą?
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: To tak jak z tym chlebem po 20 złotych. Dają przykład tych najdroższych, a nie wspominają, że są chleby po 3 zeta, czy bułki poniżej złotówki. Takie wysrywy, to populizm.
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: Jak śmiesz kwestionować jedyną słuszną narrację!111!11!1!1!1 Bułki som po 30 pln sztuka i zamknił łeb bo tak jest czego nie rozumiesz lewagu!11!1!11!!1!11! dLA TAKICH JAK tY BENDZIE TRYBÓNAU ZA ZDRADEM OJCZYZNY!11!1!!1!
  • Odpowiedz