Wpis z mikrobloga

#dolnyslask jest kozacki. Nie tylko sam #wroclaw ale łatwy wypad w góry, w których coraz bardziej się #!$%@?ę i nie ukrywam, że w planach na ten i przyszły rok jest mocna eksploracja tamtego obszaru. Dopiero odkrywam uroki poszczególnych miejsc! #pytanie macie swoje ulubione miejsce lub konkretne w planach?
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@6th_Sense: Dolny Śląsk jest najlepszy, bo można łatwo pojechać do Niemiec, Czech czy w Alpy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na Dolnym Śląsku najbardziej lubię autostradę do Drezna. Super miasto na krótki wypad. Kolejne są Saksonia Szwajcarska/Czeska Szwajcaria i Łaba, która płynie w okolicy. Czeskie Karkonosze mają super klimat, taki wiejski trochę.

Na samym Dolnym Śląsku Góry Sowie są trochę niedoceniane, a region poszedł mocno do przodu.
  • Odpowiedz
  • 2
@Ogau: No jest tego mnóstwo, jeśli mówimy o samej polskiej części. Zarówno pozostałości poniemieckie, zamki, góry czy po prostu ładne widoki <3
  • Odpowiedz
zdecydowanie tak! Dwa razy byłam i wiem, że to kropla w morzu tego, co można jeszcze tam zwiedzić.

@6th_Sense: Ostatnio sobie na przykład spacerowałem nieczynnym tunelem kolejowym pod sajdakiem. Krąży o nim wiele legend i niedopowiedzianych historii, zresztą jak o całym Riese. Polecam .
  • Odpowiedz
@6th_Sense: kolorowe jeziorka w Rudawach Janowickich, Skalne Miasto w Adrspach, wioska Międzygórze jest przepiękna. Ostatnio byłem też na warsztatach z robienia misek w ceramice bolesławieckiej - polecam okolice i same warsztaty!
  • Odpowiedz
  • 1
@Generalissimus: niedługo będę w rejonach Kolorowych Jezior, ale same jeziorka zwiedzę dopiero jak się zrobi cieplej. A warsztaty sobie chyba odpuszczę, po prostu przez brak wystarczającej ilości czasu :) Ale dzięki, resztę obczaję!
  • Odpowiedz