Aktywne Wpisy

PanPomidorek +86
Prawie 12 lat siedzę na Mirko i nikomu nie wadze, ale taki debiil to mi się nigdy jeszcze nie trafił xD Gościu przywalil się na priv do mojego nicku, który ustawiłem sobie te ponad dekadę temu i oczywiście nie da się go zmienić. Ta jego pasywna agresywność na tyle mnie poirytowała, że musiałem wrzucić idiotę na czarno ( ͡º ͜ʖ͡º)
#wykop #debil #wykopek #czarnolisto
#wykop #debil #wykopek #czarnolisto

Vermeerrr +3
Płakać mi się chce, bo mam zniszczona psychikę przez byłych chłopaków, których naprawdę kochałam, a problem dotyczył seksu, a a konkretnie każdy z nich mówił, że jestem tam luźna. Najpierw ton usłyszałam od 1 w wieku 20 lat, a później od 2 w wieku 23. Czuję się bezwartościowa, byłam u fizjoterapeutki uro ginekologicznej, która mnie zbadała i powiedziała, że ze mną jest wszystko okej, ostatnio byłam u ginekologa i też powiedział ze
Otóż mam Combobox, gdzie w Items znajduje się formuła wybierająca maile z Office365Users.SearchUser.
Co chcę osiągnąć: Aby wartość początkowa (Default/DefaultSelectedItems) to była pozycja z galerii na Sharepoincie.
Próbuję ustawić Default: Gallery.Selected.'Active Users' ale pojawia się błąd Expected Record value
Jak to obejść? Wołam eksperta @jakis_login, pomożesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°) #naukaprogramowania #microsoft
Teraz robię to tak:
'SharePoint'.'Nazwa kolumny' - podświetlają się wszystkie rekordy z galerii. A ja potrzebuję konkretną wartość dla aktualnego wiersza.
Moja zagwozdka polega na tym, że do do Sharepointa użytkownik może sobie wpisać dowolne imię i nazwisko, natomiast Combobox posiada wybieralną listę z Office365. Użytkownik może wpisać imię i nazwisko, które nie występuje w Office365 i powstanie błąd. Więc w sumie nie wiem, czy to co chcę zrobić jest w ogóle możliwe do wykonania.
Office365 =
EDIT: dobra, doczytałem - wychodzi na to, że pozwalasz użytkownikowi na wprowadzenie danych w SharePoint - to też można łatwo ogarnąć. Masz kolumnę people or group, która sama się waliduje, więc to też załatwia
Dobra, to może tak:
Jeśli wybieram DefaultSelectedItems = 'Nazwa Sharepointa'.'Nazwa Kolumny' otrzymuję do wyboru całą długą kolumnę. Przy wciśnięciu ctrl+spacja nic się nie dzeje.
Z kolei jeśli tworzę funkcję DefaultSelectedItems = Split(NazwaGalerii.Selected.'Nazwa Kolumny', ","), to podświetla mi się dokładnie ten rekord, który chcę, ale nie wkleja się do ComboBoxa.
Stworzyłem sobie próbny Text Label i tam po wklejeniu NazwaGalerii.Selected.'Nazwa Kolumny' zwraca mi ten wynik, który chcę. ale to data type:
DefaultSelectedItems = {Value: NazwaGalerii.Selected.'Nazwa Kolumny'}
lub
DefaultSelectedItems = {DisplayName: NazwaGalerii.Selected.'Nazwa Kolumny'}
Dziękuję panowi Shaneowi Youngowi z YouTuba oraz tobie, uratowaliście chłopa ( ͡° ͜ʖ ͡°)