Wpis z mikrobloga

#pytanie #konsole

Pytanko o maskotkę. Sony jako maskotkę ma postać z Crash Bandicoot, Nintendo ma Mario, Sega miała Sonica. A Xbox? Jest jakaś postać, ktora była by kojarzona z X klockiem?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@opilec: Może mało zabawna i dziecięca jak wymienione wcześniej dla innych konsoli ale mi do głowy przychodzi tylko Master Chef/Chief z serii Halo.
  • Odpowiedz
I własnie tu jest problem. Kiedyś było tak, że jak się wymieniało nazwe konsoli to zawsze na pierwsza myśl przychodziła na myśl postać z "platformówki". Te konsole miały własnie takie postacie. Może to dlatego, nie skojarzyłem Master Chiefa z X klocem.
  • Odpowiedz
Xbox IMO

@Liquid_Snake: Taki ludek co sie składał z lewitujacego korpusu, glowy, stóp i dłoni? Tragedia. Faktycznie nędzna maskotka. Teraz sobie wygrzebałem w pamieci, że raz w jakimś czasopiśmie się na okładce pojawiła.
  • Odpowiedz
@Liquid_Snake: No wiem. Ale widząc figurkę w sklepie, (nie podpisaną) raczej bym nie załapał. (Nie grałem w Halo). Za to figurki reszty konsolowych maskotek z miejsca kojarzą się z tymi platformami. Po prostu xbox nie ma chyba takiej maskotki, czego dowodzą rózne glosy co do maskotek na X. Tak mi sie zdaje.
  • Odpowiedz