Chciałbym sobie kupić robota kuchennego, który by mi wyrabiał głównie ciasto drożdżowe do pizzy, bo mi się nie chce wyrabiać przez 20-30 minut rękoma, ale kompletnie nie wiem, jaki wybrać, żeby działał dobrze i żeby się nie zepsuł szybko xD. Taki wygląda fajnie, ale chciałem się zapytać was o radę.
@qwewsik: zastanawiałem się dzisiaj w jakim stopniu dałoby sie używać maszyny do pieczenia chleba zamiast robota kuchennego - zdaje się, że te pierwsze są tańsze, a widziałem, że też mają mieszadło i do takich zastosowań jak np ugniecenie ciasta na pizzę czy coś podobnego. Ma ktoś taka maszynkę do wypiekania chleba i może mi to potwierdzić bądź wyprowadzić mnie z błędu?
@qwewsik Używam dokładnie tego modelu, kilka razy zrzucam ciasto z haka a na koniec ręcznie napowietrzam ciasto jak przestaje być lepkie i jest dobrze wymieszane. Nie jest to idealne rozwiązanie ale za to tanie i nie muszę się babrać w klejącym się cieście. Nie widzę wad w porównaniu do całkowicie ręcznie wyrabianego ciasta.
@qwewsik: sensowne miksery planetarne to Maxima albo Kitchenaid. Jak używałem Bosha Mum to miałem wrażenie że się zaraz rozpadnie. Generalnie przy wyrabianiu ręcznym najlepiej wymieszać składniki do jednolitej masy a potem dać ciastu czas. 10-15 minut i ciasto samo zrobi się gładkie.
nie no jak czytam wykop, to wychodzi ze zarabia sie tutaj wiecej niz na zachodzie, gdzie nie mamy zadnego duzego korpo, a jestesmy tania sila robocza dla nich
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #pizza
zgadnij co to